"הצהרת כוונות לנגב": ICL חנכה את המטה החדש בבאר שבע במעמד הנשיא הרצוג

$(function(){setImageBanner('0937cfa3-2aa4-4ec7-bcdf-12dd8fcab851','/dyncontent/2026/1/18/a7ff61ac-d729-4906-b6d4-f1271fa0675e.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

ענקית הכימיקלים, המעסיקה הגדולה בנגב, איחדה את משרדיה לבניין חדש וירוק בבירת הנגב. הנשיא הרצוג: "מקור לגאווה ישראלית". מנכ"ל החברה: "בחירה מודעת למקם את מרכז הכובד כאן". המבנה יאכלס כ-1,000 עובדים

קרדיט: ICLחברת ICL (לשעבר כימיקלים לישראל), המעסיק הפרטי הגדול ביותר בדרום, חנכה היום (יום ד') את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע. הטקס החגיגי נערך במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג, ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', מנכ"ל החברה אלעד אהרונסון ובכירים נוספים מהנהגת הנגב.

המבנה החדש, המתנשא לגובה של 12 קומות, תוכנן בסטנדרט בנייה ירוקה ומשתרע על פני כ-15,000 מ"ר בנוי. הוא צפוי לאכלס כ-1,000 מעובדי המטה של החברה, שעד כה היו פזורים במבנים שונים ברחבי העיר, וכולל לצד המשרדים גם שטחי מסחר ומתחמי הסעדה.

במהלך הטקס נקבעה מזוזה בבניין, ונשיא המדינה יצחק הרצוג בירך על המהלך: "קביעת משרדיה החדשים של החברה כאן היא הצהרת כוונות חשובה לנגב ולתושביו. ICL היא מנוע צמיחה למשק הישראלי כולו ומקור לגאווה ישראלית".

מנכ"ל ICL, אלעד אהרונסון, הדגיש בדבריו את המחויבות לאזור: "זהו לא רק מבנה חדש, אלא הצהרה על זהות ועל בחירה מודעת למקם את מרכז הכובד של החברה כאן, בבירת הנגב. מכאן נמשיך לפעול כדי להבטיח שהפעילות התעשייתית תוביל את צמיחת האזור".

על פי נתונים שהוצגו, ICL מעסיקה כ-4,500 עובדים באופן ישיר, רובם תושבי הנגב (באר שבע, דימונה, ערד וירוחם), כאשר המעגל העקיף משפיע על כ-19,000 משפחות. דו"ח של פירמת BDO העריך לאחרונה את תרומתה של החברה לכלכלת ישראל בכ-17.6 מיליארד שקל בשנה – המהווים כ-10% מהתוצר בדרום וכ-27% מהתוצר התעשייתי בנפת באר שבע.

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', סיכם: "בעידן של חוסר יציבות עולמי, על מדינת ישראל להבין כי עצמאות לאומית וביטחון כלכלי נבנים כאן. אם לא נטפח את התעשייה שלנו 'על מלא', נחמיץ את ההזדמנות לבסס את עתיד הנגב".

במחווה להיסטוריה של החברה, נשקלת האפשרות לשנות את שם הרחוב בו ממוקם המטה מ"רחוב הנגרים" לרחוב על שמו של משה נובומייסקי, מייסד מפעלי ים המלח.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה