הותר לפרסום: גופותיהם של שי לוינסון, יונתן סמרנו ועפרה קידר ז"ל חולצו מעזה
22.06.25 / 11:51
במבצע מורכב של השב"כ וצה"ל הוחזרו אמש לישראל גופותיהם של שי לוינסון, יונתן סמרנו ועפרה קידר ז"ל, שנחטפו ונרצחו במתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. המשפחות: "סיום פרק מכאיב במיוחד"

במבצע מיוחד של כוחות הביטחון, שנערך בעומק רצועת עזה, חולצו אמש (שבת) גופותיהם של שלושה חטופים שנרצחו במהלך מתקפת הטרור הקטלנית של חמאס ב-7 באוקטובר: סמ"ר שי לוינסון ז"ל, יונתן סמרנו ז"ל ועפרה קידר ז"ל.
שי לוינסון (19), תושב גבעת אבני, היה לוחם בחטיבת השריון ונפל בקרב גבורה, לאחר שנלחם בעשרות מחבלים שחדרו לשטח ישראל. לאחר חיסול של כ-15 מחבלים, נפגע הטנק שלו מטיל נגד טנקים והוא נהרג במקום. במשך חודשים הוגדר כנעדר וכחלל חטוף בידי חמאס.

יונתן סמרנו, צעיר מתל אביב, נחטף לאחר שנפצע במסיבת נובה סמוך לקיבוץ בארי. מצלמות האבטחה תיעדו כיצד נורה, נפצע והועמס על ג'יפ של חמאס לעזה. משפחתו נאבקה חודשים לחשיפת האמת, במיוחד לאחר שגופתו תועדה מועמסת לרכב של אונר"א על ידי עובד הארגון.
אביו של יונתן, קובי סמרנו, כתב הבוקר הודעה מרגשת בעקבות חילוץ גופת בנו: "אתמול היה יום ההולדת העברי של יונתי. ביום ההולדת ה־23, ביום שבו נולד, יונתי שלנו חולץ במבצע הירואי של חיילי צה”ל והשב”כ הגיבורים. ביום הולדתו, דפק יונתי, קונדסון שכמוהו, על דלת ביתו. רגע לפני, רסיס של טיל נפל ליד הדלת. ואז הגיעה ההודעה, ההודעה שלא רצינו לקבל חודשים ארוכים. מהרגע הראשון האמנתי, בלב שלם, שהצבא שלנו יחזיר את הבן שלי. לא הפסקתי להאמין, וכך קרה. אני רוצה להביע תודה עמוקה: לממשלת ישראל, לראש הממשלה, לכוחות הביטחון, לחיילי צה”ל הגיבורים, ללוחמי המילואים, לנשות הגיבורים, להוריהם, ולכל עם ישראל שנשא אותנו על כפיים של תפילה, תקווה ואמונה. יונתי, זכינו לחיות לצידך 21 וחצי שנים של אור, והיום, באור חדש. חזרת אלינו, בן אהוב, עטוף באור של גבורה, של אמונה, של עם שלם. אבא, אמא ויאיר נזכור אותך לעד. עם ישראל חי."

עפרה קידר, בת 70 מקיבוץ בארי, נחטפה ונרצחה במהלך הליכת הבוקר שלה. במשך שבועות ארוכים לא היה ברור מה עלה בגורלה, עד האישור הכואב לאחר חודשיים. קידר, קיבוצניקית למופת, פעילה חרוצה ואם לשלושה, נרצחה בדיוק במקום שבו חשה בטוחה יותר מכל.

החילוץ המורכב התאפשר בזכות מודיעין מדויק שסופק על ידי השב"כ, אגף המודיעין ומפקדת החטופים והנעדרים. לאחר הליך זיהוי שנעשה על ידי משטרת ישראל והרבנות הצבאית, נמסרה ההודעה למשפחות ולקהילת בארי.
מדובר צה"ל נמסר כי המבצע הוא חלק מהמאמץ המתמשך להשבת כלל החטופים. "צה"ל משתתף בצער המשפחות וימשיך לפעול בכל האמצעים להשבת יתר החטופים", כך נמסר.
יהי זכרם ברוך.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
