בכיר במנהל רשות הבדואים מודה: ''עד כה לא הצלחנו לבצע הסדרה בהיקפים גדולים"

$(function(){setImageBanner('686eeb47-4f4b-4924-8131-267c9618d5e0','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

מ"מ מנהל רשות הבדואים, יובל תורג'מן, נאם בכנס של המשרד לשוויון חברתי וטען: "כולנו מכירים את המציאות בנגב, ברשויות הבדואיות, מכירים את המורכבויות ואת המרחק העצום שיש בין החברה הבדואית לחברה הכללית בישראל"

קרדיט - תוכן גולשים ע"פ סעיף 27א'

רשות הבדואים שבמשרד לשוויון חברתי קיימה השבוע (ג'), כנס חדשנות סביבתית באזור התעשייה עידן הנגב שברהט, במסגרתו דנו נציגי משרדי הממשלה, נציגי החברה הבדואית וכן יזמים פרטיים באתגרים הסביבתיים המלווים את תהליכי הסדרת הבדואים בנגב, ובדרכים חדשניות להתמודד איתם.

את הכנס פתח מ"מ מנהל רשות הבדואים, יובל תורג'מן, כשהציג את אתגרי הסדרת ההתיישבות הבדואית ואת תכניות הפיתוח הקיימות וההשקעות התקציביות בהן. בנוסף, הוצגה תכנית המיקודים אותה מקדם השר לשוויון חברתי עמיחי שיקלי ואשר אושרה בוועדת השרים לחברה הבדואית בחודש שעבר. עוד דן תורג'מן בנושא היתרי הבניה כמרכיב משמעותי וכחסם מרכזי בדרך להסדרה.

"הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב הוא נושא שמעסיק את ממשלות ישראל לאורך השנים, אך לא תמיד בהצלחה המתבקשת", אמר תורג'מן בפתח דבריו. "כולנו מכירים את המציאות בנגב, את המציאות ברשויות הבדואיות, את המצב בפזורה. כולנו מכירים את המורכבויות שיש ואת המרחק הגדול בין החברה הבדואית לחברה הכללית בישראל. הפערים הללו מייצרים אתגרים מאוד גדולים, חברתיים וכלכליים, מעמיקים את הפער ומרחיקים את החברה הבדואית מהחברה הכללית. בנוגע להסדרת הפזורה עד כה לא הצלחנו לבצע הסדרה בהיקפים גדולים, אבל יש כעת נקודת אור וכיוון מעודד. יש כוונה, נכונות ומעשים בפועל. כך למשל בהובלה של השר שיקלי, אושרה בממשלה תכנית מיקוד הכוללת ריכוז מאמץ בכל המישורים .בנוסף אתמול התכנסה וועדת שרים לענייני החברה הבדואית, בפעם השנייה בחודשים האחרונים, וזאת לצד עבורה מאומצת ושוטפת של משרדי ממשלה ורשויות שונות הפועלים בתיאום לטיפול בחסמים ומתן מענה לטובת קידום משימות הסדרה ".

בהמשך הציג ד"ר חליל אבו-רביע, סמנכ"ל מחקר ופיתוח חדשנות במוצרים בחברת ICL . אבו-רביע גדל במכחול, יישוב בדואי, למשפחה של 12 נפשות. מגיל צעיר הוריו דחפו אותו ואת תשעת אחיו ואחיותיו לרכוש השכלה וכיום כולם בעלי תואר שני לפחות. "ICL מספקת תעסוקה, באופן ישיר ועקיף, לכ-5,600 עובדים מהמגזר הבדואי. לצד האתגרים קיים פוטנציאל אדיר ואנחנו כחברה מנסים להתאים את עצמנו לשפה ולתרבות על מנת לשלב כמה שיותר. יש צורך בשינוי תפיסתי מבחינת הפיתוח המקומי ועלינו לאמץ מגוון פתרונות אפשריים, החל מהקמת חווה סולארית שתספק את צרכי השכונה הסמוכה ועד מיחזור שפכים והפיכתם לדשן כפתרון לכלכלה מעגלית."

עוד הציגו בכנס מספר יזמים פרטיים, המקדמים פתרונות של חדשנות סביבתית בארץ ובעולם. קלייב ליפצ'ן, מחברת LAGUNA INNOVATION הציג פתרונות קומפקטיים לטיהור שפכים, פתרון שכבר מיושם בימים אלה באל פורעה שבנגב. גיל מאיר מחברת  LEADSUN הציג פתרונות תאורה סולארית חכמים, שכבר מיושמים במקומות רבים בארץ ובעולם לרבות בישוב הבדואי אום בטין. אלי כהן מחברת איילת מים ואקולוגיה, דן בפתרונות טיהור שפכים ע"י צמחייה. לבסוף הציג איתי צחר, מנכ"ל עיריית ג'לג'וליה, את המודל הייחודי של העיר כיישוב באיפוס אנרגטי.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה