"את דור העתיד אי אפשר לעצור": תלמידי באר שבע סיימו את תוכנית המחקר בסורוקה בצל פגיעת הטיל האיראני
17.07.26 / 14:00
השנה החמישית של תוכנית "נוער חוקר" במרכז הרפואי סורוקה הגיעה לסיומה המרגש, דווקא על רקע המציאות הביטחונית המורכבת. תלמידי התיכון מבירת הנגב, שחקרו ולמדו לצד רופאים וסטודנטים, הוכיחו שגם טילים לא יעצרו את עתודת הרפואה והמחקר של ישראל.
תוכנית "נוער חוקר", הפועלת זו השנה החמישית במרכז הרפואי סורוקה מקבוצת כללית, ציינה השבוע את סיומה בטקס מרגש במיוחד. התוכנית, המופעלת בשיתוף מינהל החינוך בעיריית באר שבע, משלבת תלמידי תיכון מצטיינים מהעיר בחזית המחקר הרפואי.
השנה, הפעילות התקיימה בצל אתגרים ביטחוניים חסרי תקדים, ובראשם פגיעת הטיל האיראני בשטח בית החולים. למרות המציאות המורכבת, התלמידים, הסטודנטים והצוותים הרפואיים סירבו לוותר. הם מצאו פתרונות יצירתיים לשינויים שנכפו על תהליכי המחקר, לעיתים אף נאלצו להתחיל את עבודתם מבראשית, והוכיחו חוסן יוצא דופן המשתלב ברוח השיקום של בית החולים כולו.
במהלך שנת הפעילות האינטנסיבית, זכו התלמידים לחשיפה קלינית ומחקרית מעמיקה שמכינה אותם לעולם האקדמי. הם למדו את יסודות הרפואה, התעמקו במושגי יסוד באפידמיולוגיה וביוסטטיסטיקה, ואף עברו בהצלחה קורס בינלאומי (GCP) המקנה להם הסמכה רשמית בניהול מחקרים קליניים. את התהליך ליוו מקרוב סטודנטים לרפואה מאוניברסיטת בן-גוריון, ששימשו כחונכים ועזרו בפיתוח חשיבה ביקורתית וקריאת מאמרים מדעיים, לצד רופאים-חוקרים מסורוקה ששימשו כמנטורים אישיים לכל פרויקט. בסופו של התהליך, הגישו המשתתפים פוסטר מדעי מסכם המוכר כחלק מציון תעודת הבגרות שלהם, אותו הציגו בגאווה בטקס הסיום מול אנשי חינוך, נציגי העירייה ובני משפחותיהם.
את המיזם החינוכי, שנועד לחזק את הקשר בין הקהילה המקומית לבית החולים, מובילה ד"ר ענת נבו-שור, רופאה בכירה במכון לגסטרואנטרולוגיה בסורוקה, יחד עם יוזם התוכנית, מנהל המכון פרופ' אוהד עציון.
"אני גאה בנוער האיכותי והמרשים שהתקבל והשתתף בתוכנית הייחודית הזו," ציינה ד"ר נבו-שור, והדגישה את המוטיבציה הגבוהה של התלמידים. "המשתתפים זוכים לתוכנית לימודים מקיפה, עשירה ומעניינת שמאפשרת להם הצצה לעולם המרתק והמגוון של המחקר הרפואי".
פרופ' עציון הוסיף בהתרגשות כי בכל שנה הנוער באזור מוכיח מחדש את איכותו, אך הפעם מדובר בהישג יוצא דופן: "השנה יש בי גאווה כפולה. חרף כל האתגרים שעבר בית החולים לאחר פגיעת הטיל, התוכנית המשיכה להתקיים והמשתתפים מצאו דרכים יצירתיות להמשיך בכל הכוח לגלות, לחקור וללמוד. זה מעיד כמה זכינו, וכמה הם ראויים להיות חלק מעולם הרפואה בעתיד".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
