"אין לי מה להפסיד, גם על המשטרה לא אכפת לי''
06.11.25 / 19:03
אברהים אבו חאמד, בן 22 מרהט, נאשם כי חטף, שדד ודקר אדם שבא לרכוש ממנו סמים – ואיים עליו באקדח. בהמשך ניסה לדקור גם את דודו של הקורבן ונמלט מהמקום.
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום חמור נגד אברהים אבו חאמד, בן 22 מרהט, בגין חטיפה, שוד, דקירה ופציעה בנסיבות מחמירות של אדם שהגיע למפגש עמו לצורך רכישת סמים.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד אירה ויימן-קריקון מפרקליטות מחוז דרום, קבע המתלונן עם אבו חאמד פגישה לשם רכישת קנאביס. אבו חאמד הגיע למקום יחד עם אדם נוסף, כשהם מצוידים בחפץ דמוי אקדח ובסכין. הוא התעקש כי העסקה תתבצע ברכבו, והמתלונן, שסבר כי מדובר באמצעי זהירות, נכנס לרכב.
מיד לאחר שהתיישב לצידו, לפת אבו חאמד את צווארו של המתלונן, שלף את האקדח, דרך אותו והצמיד לראשו תוך שהוא מאיים לירות בו. במהלך הנסיעה שדד ממנו סכום של 1,220 שקלים, מפתח רכב וטלפון נייד, היכה אותו ואיים עליו: "גם אם תעצור אותנו ניידת – אני אהרוג אותך ואירה בכולם, גם במשטרה לא אכפת לי''. בהמשך התקשר אבו חאמד לאחיו וביקש מהם "להרביץ למישהו". כשאחיו הגיעו, טען המתלונן כי נשדד, אך אבו חאמד הכחיש. האחים ליוו את המתלונן לתחנת המשטרה ברהט, שם הוגשה תלונה.
שעות לאחר מכן, באשקלון, פגש המתלונן את דודו – ואז הבחינו כי רכב הדוד נפרץ ונגנבו ממנו חפצים. זמן קצר אחרי שהשוטרים עזבו את המקום, שב אבו חאמד כשהוא רכוב על אופניים חשמליים ובידו סכין. בין הצדדים התפתח עימות, במהלכו דקר אבו חאמד את המתלונן בירך וניסה לדקור גם את דודו, אך נפצע מאבן שהושלכה לעברו ונמלט.
המתלונן פונה לבית החולים "ברזילי" באשקלון, כשהוא סובל מפצע דקירה בירכו. כתב האישום מייחס לנאשם שורת עבירות חמורות: חטיפה, שוד ופציעה בנסיבות מחמירות, החזקת סכין, הדחה בחקירה, ניסיון פציעה ואיומים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
