אבל במערכת החינוך בבאר שבע: הלכה לעולמה ענת קנדלר, מהמורות האהובות בעיר
22.06.26 / 14:20
קנדלר, אשת חינוך מיתולוגית ומורה לתנ"ך שחינכה דורות של תלמידים בתיכון מקיף 'טוביהו', הלכה לעולמה. מאות תלמידים וקולגות ספדו לאישה שהפכה את המקצוע לדרך חיים: "לא ויתרה על אף תלמיד והייתה לנו כאמא שנייה".
מערכת החינוך המקומית אבלה על לכתה של ענת קנדלר ז"ל, מחנכת אהובה, מורה לתנ"ך ואשת חינוך נדירה, שהקדישה את חייה להוראה, לערכים ולאהבת האדם. קנדלר, שחינכה דורות של בני נוער בעיר והיוותה עוגן משמעותי בתיכון מקיף 'טוביהו', זכורה כמי שהפכה את לימודי התנ"ך להרבה מעבר למקצוע בגרות – עבורה מדובר היה במקור לחיים ולאנושיות. היא הובילה תלמידים להישגים, הכינה אותם לחידוני תנ"ך, ובעיקר – הפיחה בהם סקרנות, מחשבה וביטחון עצמי.
עם פרסום הבשורה המרה, הרשתות החברתיות התמלאו במאות הודעות אבל, זיכרונות והספדים מצד תלמידי עבר, הורים ואנשי צוות שחלקו עמה את הדרך.
התגובות הרבות חושפות תמונה של אשת חינוך שראתה במקצוע שליחות של ממש, ונגעה בנשמותיהם של הסובבים אותה. בנה, אופיר אור, שיתף בכאב ובהתרגשות למקרא התגובות: "אמא כל כך אהבה את הילדים שהיא חינכה והשקיעה את כל ליבה בעבודה במסירות, ממש כמו שהשקיעה בנו, הילדים שלה. אנחנו פוגשים בשבעה תלמידים ומורות, וזה מדהים לשמוע את הסיפורים וההערכה אליה. משיב לי נחת לדעת שהעריכו ואהבו אותה כמו שהייתה ראויה לזה. היא הייתה נשמה טהורה".
תלמידיה הרבים תיארו פה אחד דמות מחנכת עוטפת, סבלנית, שלא נרתעה מקשיים והאמינה בכל אחד ואחת. מאור אלוני, תלמיד לשעבר, ספד לה: "בחיים לא ויתרת עלינו. תמיד דאגת שנלמד ונצליח, לא משנה מה היה וכמה היינו קשים. הייתה לנו הזכות להיות תלמידים שלך". תלמידה נוספת, ניקול מוטנקו, הוסיפה: "מורה בחסד עליון! חינכה אותנו שלוש שנים והייתה כמו אמא שנייה שלנו. אישה עם לב ענק, מסירות ואכפתיות, שראתה תמיד את האור והטוב בכל אחד".
מצפן אנושי בחדר המורים
גם בקרב הקולגות ואנשי הצוות בעיר ניכר ההלם והצער העמוק. עבור רבות מהן, ענת הייתה הרבה יותר מחברת צוות – היא הייתה מודל לחיקוי. סיוון שקרצי, שעבדה עמה שנים ארוכות, ספדה: "זכיתי להכיר אישה מיוחדת, טובה ואהובה. מחנכת בחסד עליון, חברת צוות נפלאה ושותפה אמיתית לדרך".
הדס מימון, קולגה מימיהן המשותפים במקיף טוביהו, שיתפה: "אשת חינוך מסורה ואכפתית כלפי תלמידיה כאילו היו ילדיה שלה. תמיד מלאת אור, טהורה וחומלת. תודה שקיבלת אותי בפרגון וחיבוק גדול אי שם לפני שנים לטוביהו. העולם הפסיד אישה מדהימה".
ענת קנדלר ז"ל הותירה אחריה משפחה כואבת ומורשת חינוכית ענפה של אהבת אדם וחמלה שאינה תלויה בדבר. תלמידיה ועמיתיה ימשיכו לשאת עמם את המילים, השיעורים והערכים שהנחילה להם לעד.
יהי זכרה ברוך.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
