מה נסגר? תופעת כיתות הלמידה הסגורות באוניברסיטת בן גוריון

$(function(){setImageBanner('8ece1e4c-6001-49e9-b726-84982a279261','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

לאחרונה נראה כי באוניברסיטה ישנה תופעה החוזרת על עצמה- סטודנטים רבים נועלים עצמם בכיתות לימוד כדי שלא יפריעו להם ללמידה, מתברר שזה אסור. יצאנו לשמוע.

"הגעתי ביום שבת האחרון לאוניברסיטה וחיפשתי כיתה שאני אוכל ללמוד בה עם חברה. באוניברסיטה ברוב הבניינים בסוף שבוע המזגנים בכיתות לא מקררים, מלבד בניין 35 ובית הסטודנט. אז הלכתי מיד לבניין 35 כי ידעתי ששם יש קירור. הגעתי וראיתי שתי דלתות נעולות ועל אחת מהן שמו שלט 'לכו מכאן!'. זה ממש הרגיז אותי", מספר סתיו שר, סטודנט למתמטיקה ומדעי המחשב.

הוא בחר שלא לדפוק בכלל על הדלתות והתקשר ישר לבטחון לשאול האם זה מותר. "הם אמרו לי שזה תקין ובנוסף נתנו לי את המספר של האחזקה... אז הלכתי לכיתה אחרת. ופירסמתי את זה בפייסבוק כי זה הרגיז אותי שאנשים משתלטים בצורה כזו על כיתות למידה", מוסיף סתיו.

-

הסיפור החמור יותר התרחש דווקא ביום למחרת, כאשר חברתו של שר הגיעה לאותו הבניין לפני מבחן שהיה אמור להתקיים באחת הכיתות. למרבה ההפתעה היא גילתה כי שוב הכיתה נעולה. שר משתף במקרה: "היא הלכה לכיתה עם חברות שלה מהמחלקה, והדודות גם הגיעו ורצו להיכנס לכיתה והיא הייתה נעולה. זה יום ראשון, לא יום שבת. הם דפקו על הדלת שוב ושוב ולא הייתה שום תגובה. הם התקשרו לאחזקה וביקשו שיפתחו להם".

סתיו מספר שזה כבר היה כמה דקות לפני מבחן ומסתבר שישבו שם סטודנטים שהתעלמו מהקריאות וניסיונות פתיחת הדלת. "כל מי שניגש היה כבר לחוץ, המבחן היה צריך להתחיל ולא היה זמן לכלום, לא היה זמן להתארגן לפני. הסיפור הזה יותר גרוע. זה מכעיס".

מעבר לתופעת הכיתות הנעולות ישנם סטודנטים רבים, לאורך כל השנה ולא רק בתקופת מבחנים, אשר רואים לנכון להשאיר חפצים רבים בכיתות הלימוד וחדרי הלמידה כדי "לשמור את מקומם", ומרשים לעצמם להיעלם לזמן ממושך. מאיה קרצר, סטודנטית לניהול ותקשורת בשנה השלישית, מספרת: "לצערי מדובר בתופעה שאני נתקלת בה הרבה כשאני מגיעה לחדרי הלימוד באוניברסיטה. אני נכנסת לחדר ומחפשת מקום לשבת, ועד שאני מצליחה למצוא, אני קולטת שאני מוקפת בתיקים, מחברות פתוחות וסווטצ'רים, כשלמעשה הסטודנטים יצאו כנראה להפסקה, ולא רצו שיתפסו את מקומם. אני חושבת שזה לגמרי לגיטימי אם אתה יוצא לשירותים או להפסקת סיגריה/קפה של כמה דקות, אבל לצאת ליותר מחצי שעה ולתפוס מקומות שיכולים לשמש סטודנטים אחרים בזמן הזה, זה כבר גובל בחוצפה". היא מסבירה שלדעתה, סטודנט שיוצא להפסקה צריך לקחת בחשבון שהמקום שלו עלול להיתפס על ידי סטודנט אחר, וזה לגיטימי.

-

יותם אדמון, סטודנט לכלכלה ופו"מ שנה א', עובד גם במחלקת הביטחון ומספר שסטודנטים רבים נוהגים לנעול את הכיתות ולשמור לעצמם מקומות למידה. "מדובר בדעתי האישית ולא בעמדה של מחלקת הביטחון, ואני לא יודע לגבי התקנון. בכל אופן, במצבים כאלה כמובן שאני ממליץ לפנות למוקד הביטחון. זאתי התשובה הכי מהירה, נכונה ופשוטה שיש, כי אנחנו יכולים לתת לזה מענה גם במישור המיידי וגם במישור המשמעתי במידה ויש צורך והדברים חורגים מהתקנון", משתף יותם.

לדעתו סטודנט שחורג מהתקנון צריך לקחת בחשבון שהוא יכול לפגוע בסטודנט אחר ולכן להימנע מכך. יותם מוסיף: "אנחנו צריכים לעבוד בשיתוף פעולה כדי שהאוניברסיטה תהיה מקום שיהיה נעים לכולם לחיות, ללמוד ולעבוד בו. לגבי התקנון עצמו, צריך לבדוק האם זה חוקי או לא. אני כן יודע מה ראוי ומה לא, ואחד הדברים הלא ראויים שיכולים לקרות זה סטודנטים שנועלים עצמם בתוך כיתה".

תגובת דובר האוניברסיטה: "אם תוגש תלונה אנחנו נבדוק את זה כפי שזה מקובל. אם וכאשר תוגש תלונה על מקרה כזה או אחר שהיה, במידה והוא היה, אנחנו כמובן נבדוק לעומק ונסיק מסקנות".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('da959fbd-6393-486d-a9bf-9e96baebe53c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה