תערוכה חדשה בסמי שמעון בוחנת מעורבות חברתית בדרך מיוחדת

$(function(){setImageBanner('50034b61-6cbf-470c-9979-8197f30e174f','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

תערוכת כרזות בנושא מעורבות חברתית הוצגה בבית האומנים בנגב, באירוע פתיחת השנה של המחלקה לתקשורת חזותית ב-SCE

קרדיט - SCEלכבוד פתיחת שנת הלימודים האקדמית, ערכה המחלקה לתקשורת חזותית ב-SCE קמפוס באר שבע, אירוע חגיגי במרכזו הציגה המחלקה תערוכה ייחודית בנושא "דימוי מעצב מציאות". התערוכה שהתארחה בבית האומנים בנג- עמותת היוצרים, הציגה עבודות בצורת כרזות של סטודנטים לתקשורת חזותית במכללה, עליהן עמלו הסטודנטים במהלך הסמסטר השני של שנתם הראשונה בתואר, במסגרת קורס "חשיבה עיצובית והעברת מסר".

המשימה שניתנה לסטודנטים בקורס, בשותפות עם דיקנאט הסטודנטים במכללה, ביקשה מכל סטודנט ליצור סדרת כרזות בנושא חברתי שיקר לליבו. מטרת הכרזות לעורר מודעות ושיח אודות הנושא ובכך לגרום לצופה לחשוב ולהרהר על עמדתו, ופעילותו באותו נושא חברתי. בין הנושאים שהוצגו, התחממות גלובלית, בריונות ברשתות החברתיות, אלימות במשפחה ועוד.

אירוע פתיחת השנה במסגרתו הוצגה התערוכה התקיים בבית האומנים בנגב, והיה פתוח לקהל הרחב. במהלך האירוע לצד זמן חופשי להסתובב בין המיצגים השונים, התקיים שיח אומנים במקום. בשיח אותו הנחתה מרצה מן סגל המרצים במחלקה הגב' נועה סגל השתתפו שלי אודיז, קטרינה דורשנקו, ועומרי חיות סטודנטיות וסטודנט מהמחלקה. בין הנושאים בהם עסקה השיחה אודות תהליכי החשיבה והיצירה של הכרזות, חשיבות הנושא בעיני הסטודנטים ועוד.

שלי אודיז שעבודתה עוסקת בניסויים בבעלי חיים מסבירה את הבחירה ומתארת לנו את הדימוי אותו הציגה: "מאז ומתמיד בער בי הרצון להשמיע את קולם של חסרי הישע, ובמקרה שלי את בעלי החיים בפרט. אומנם בשנים האחרונות התרחבה התודעה הציבורית בנושאים אלה וצמחונות וטבעונות תופסות תאוצה, אך הנושא של ניסויים בבעלי חיים נותר מתחת לרדאר. בחרתי בהצגה של מוצרים בשימוש יומיומי על רקע דם וסבל בשביל ליצור אפקט שיהמם את הצופים מבלי ליצור אנטגוניזם."

לצד עבודתה של שלי תלויה עבודתה של קטרינה דורושנקו עליה היא מספרת לנו: "הכרזות שלי עוסקות בלידה שקטה, שזה נושא שלא מדובר מספיק בשיח הציבורי. הנושא של לידות שקטות לרוב מלווה את היולדת בהמון תחושות קשות וכעס עצמי, לצידו מגיעה גם בושה בהרבה מהמקרים לדבר על זה מול אנשים אחרים ולפרוק את הכאב או אפילו להסביר איך זה קרה. הגעתי לנושא הזה דרך מישהי שאני מכירה וחוותה בעצמה לידה שקטה ודרכה ראיתי כמה קושי יש בחשיפה של הנושא לסביבה שלנו."

קרדיט - SCE

גם עומרי חיות, שעבודתו שהוצגה בתערוכה עסקה בהתעללות במשפחה שיתף על הדרך בה בחר בנושא בו עבודתו עוסקת: "ההחלטה על הנושא תמיד מתחילה מכלום, בסוף כולנו כאן כי הגענו לתחום עם מעט ידע בתקשורת חזותית אבל המון רצון ללמוד וחיבור לחברה הישראלית. כשביקשו מאיתנו לחשוב על הרעיון מתחילים כמו דף נקי ולאט לאט מוסיפים שכבות של הדברים שאנחנו מכירים מהבית, הדברים שנוגעים בנו באופן אישי ועוצמתי ביותר עד שמוצאים את הרעיון. במקרה שלי למזלי לא חוויתי התעללות במשפחה אבל זה נושא שיצא לי להחשף אליו מספיק כדי שארצה לעסוק בו ולהשמיע קול בנושא.

בתחילת הערב נשאה דברים ראש המחלקה לתקשורת חזותית במכללה, נינו ביניאשוילי שבירכה ואמרה: "זוהי השנה הראשונה שבה אנחנו משתפים פעולה עם בית האומנים בנגב ואני שמחה על ההזדמנות להציג את עבודות הסטודנטים של המחלקה לקהל הרחב במוסד תרבות מחוץ לכותלי המכללה. המחלקה חרטה על דגלה להשמיע את קולם של צעירי הדרום בנושאים הבוערים בקרבם. דרכם האומנותית להשמיע את קולם חשובה, שכן אומנות מסייעת לנו להיות אנושיים יותר. היא משקפת, מעבירה לנו מידע ומספקת כלי ליוצר להשמיע את קולו ודברים הבוערים לו במציאות שסביבו. לאורך השנים התרגלנו שהקולות הבולטים ביותר מגיעים מהמרכז ואני בטוחה שאירועים כאלה יגבירו את קולותיהם של צעירים במרחב הדרומי בנושאים שחשובים להם."

את הערב חתם מופע פואטרי סלאם של אומני שירה מדוברת מבית תאטרון האינקובטור, שהופיעו בפני הקהל שהגיע למקום והציגו קטעי שירה בנושאי מעורבות חברתית גם הם.זוהי השנה השניה למחלקה הטריה במכללה אשר מטרתה להצמיח מעצבים צעירים בעלי ידע עיצובי וטכנולוגי כאחד, בעלי מעוף, גמישות מחשבתית, ומוטיבציה אישית לביטוי חזותי. התואר מבוסס על הבנה עמוקה של תפקיד המעצב בעידן המידע והטכנולוגיה, אשר מתפתח ומשתנה תכופות. במשך הלימודים הסטודנטים יפתחו אוריינות חזותית, הכרות עם פלטפורמות דיגיטליות שונות, וחשיבה עיצובית אינטראקטיבית. אין לנו ספק כי עבודותיהן של הסטודנטים עוד יצבעו את העיר ויעשירו את התרבות העירונית גם בשנים הבאות.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('ad07b580-984b-4dd2-8c18-7dabfc75acb2','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה