פיתוח של סטודנטים מ-SCE ימנע גניבות במרכז הרפואי סורוקה

$(function(){setImageBanner('966603aa-a911-49ab-9bd5-59550247bd2b','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

שלושה סטודנטים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון עובדים, לצד צוות מהמרכז הרפואי סורוקה, על פיתוח מוצר שהציגו ובלט בהאקתון שהתקיים בבית החולים

שיתוף פעולה מעניין בין המרכז הרפואי סורוקה לסטודנטים להנדסת מכונות מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה עשוי לצמצם תופעה כואבת במיוחד: גניבות מחולים במהלך אשפוזם. התופעה הועלתה על ידי צוות בית החולים בהאקתון שקיימו בחודש שעבר בסורוקה, ושלושה סטודנטים שנה ד' במחלקה להנדסת מכונות ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, שהשתתפו בו, הציגו שני פתרונות אפשריים למניעת גניבה של מכשירי טלפון וטאבלטים של מאושפזים.

 הסטודנטים מציגים את הפרויקט בהאקתון בסורוקה. קרדיט צילום טל בלובר

הסטודנטים אביב דדוש, עומר גודר ויונתן יעקבי הציגו פתרון בצורת כספת קטנה ואישית, אשר תותקן בארונית למיטת החולה. הם חקרו את הארונית והמיטה וגילו מיקום מתאים וישים לכספת, כך שאי אפשר יהיה לפרקה במטרה לגנוב אותה. בנוסף, השלושה עיצבו מוצר אוניברסלי הננעל על מיטת החולה ומחזיק את הטלפון או הטאבלט במצב נעול, כך שאי אפשר לפרק את המכשיר בלי מפתח או לנתק את הטלפון בלי שבב אלקטרוני מתאים.

הסטודנטים מ-SCE זכו במקום השני, ומבית החולים מיד פנו אליהם על מנת לקדם את פרויקט הכספת. לאחר שנפגשו עם ראש המערך הלוגיסטי של בית החולים ועם המשנה למנהל בית החולים, ירדן נבו, הבינו השלושה היכן וכיצד עליהם למקם את הכספת בצורה מאובטחת בארונית, והם כבר בשלבי פיתוח של אב-טיפוס ראשוני. בבית החולים מעוניינים לבחון תחילה את המוצר באופן ניסיוני במחלקה אחת.

"לפני תחילת ההאקתון קיימנו מפגש מקדים עם פרופ' גל איפרגן, מנהל המחלקה לנוירולוגיה בסורוקה שמוביל תהליכי חדשנות בבית החולים", סיפרו השלושה. "פרופ' איפרגן סיפר לנו על המגבלות של בית החולים, על האתגרים המרכזיים שהם והחולים חווים והזכיר בעיקר את נושא הגניבות בדגש על מכשירים סלולאריים, ארנקים וטאבלטים שאנשים מביאים עמם לאשפוז".

""התחלנו בכתיבת אפיון מוצר, כפי שלמדנו במכללה. התחשבנו באלמנטים שונים, כמו צורת המיטה, מוגבלויות המטופלים, גישה נוחה למטופל וכדומה. לבסוף, באמצעות תוכנות שהכרנו במהלך לימודי התואר, הגענו למוצר שהצגנו בפני צוות סורוקה. לאחר בדיקות מעמיקות והתייעצות עם הצוות, מצאנו כי הפתרון הטוב ביותר יהיה לקבע את הכספות בכונניות שמוצבות בסמוך למיטות החולים. ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה הביע עניין בפתרון הזה וביקש שנמשיך את התהליך מול האנשים הרלוונטיים בסורוקה".

בדקנו יחד עם אנשי המערך הלוגיסטי בביה"ח איפה לשים את הכספת, לאן אפשר לקבע ועוד שאלות שעלו בשלבי התכנון. כעת אנו נכנסים לתקופת המבחנים אך במקביל ממשיכים להיפגש מול אנשי סורוקה ולקדם איתם פתרון אמיתי למען החולים והמאושפזים".

ד"ר גדליה מזור, ראש המחלקה להנדסת מכונות ב-SCE, ציין: "ההכשרה המולטי-דיסציפלינרית שאנו מקנים לסטודנטים שלנו במחלקה להנדסת מכונות ובמכללה, נותנת להם יתרון משמעותי בתכנון ופיתוח מוצרים חדשניים, ולכן אני לא מופתע שהם נבחרו על ידי הנהלת ביה"ח סורוקה להמשיך בפיתוח אב טיפוס של המוצר שהם תכננו. בתמיכת המכללה, הסטודנטים שלנו משתתפים דרך קבע בתחרויות והאקתונים רבים, בארץ ובעולם, ותמיד זוכים במקומות הראשונים ובהערכה רבה על היצירתיות ועל רמת הפרויקטים שהם מתכננים".

ירדן נבו, המשנה למנהל המרכז הרפואי סורוקה: ״סורוקה הוא מרכז רפואי אוניברסיטאי המוביל תהליכי חדשנות ומחקר מהמתקדמים בישראל.  סורוקה לקח על עצמו אתגר של פיתוח פתרונות לצרכי רפואה ברמה בין-לאומית, ופיתוח של ידע וטכנולוגיה רפואית במענה לצרכים רפואיים טיפוליים. המרכז הרפואי יוזם פרויקטים מגוונים בתחומים שונים כדי לתת מענה לצרכים השונים של  המטופל. מטרת פרויקטים אלו היא לשלב את כלל הגופים הרלוונטיים בתהליכי החדשנות המפותחים בסורוקה ולקחת חלק בעיצובו של בית חולים חכם וחדשני המחובר לצרכי השטח, כמו בשיתוף פעולה זה עם המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('8b931969-2d13-42bb-8c16-92f6445a05a4','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה