למרות הקורונה: זינוק במספר הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בנגב

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('51d44cf6-aa6d-4004-97bf-08506f1938a5','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,33969,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('51d44cf6-aa6d-4004-97bf-08506f1938a5','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,33969,'Image','');},7]]);})

בעוד פחות משבוע תיפתח שנת הלימודים האקדמית. הוראה מקוונת, אפליקציה היברידית, קורסים חדשים וזינוק במספר הנרשמים לכל התארים. כך תיראה פתיחת שנת תשפ"א באוניברסיטת בן גוריון בנגב

שנת הלימודים האקדמית תשפ"א צפויה להיפתח בעוד פחות משבוע, ב-18/10/20, כאשר בצל הקורונה ובהתאם להוראות מל"ג, שנה"ל תפתח בהוראה מקוונת בלבד והמעבר להוראה משולבת יחל ברגע שמצב התחלואה יאפשר זאת ויינתן אישור מהמדינה.

למרות הלמידה מרחוק והקורונה שעדיין איתנו, נרשמה עליה של כ- 12% במספר הסטודנטים החדשים באוניברסיטה וכן, עליה במספר הסטודנטים הלומדים באוניברסיטה בכלל (כ-5%), עלייה זו באה לידי ביטוי בכל התארים – ראשון, שני ושלישי.

האוניברסיטה ערוכה להוראה היברידית – הוראה פרונטאלית ומקוונת במקביל, בהתאם למתווה שפרסמה בחודש יולי. אוניברסיטת בן גוריון השקיעה משאבים רבים בהקמת 90 כיתות היברידיות  במטרה לאפשר הוראה משולבת. לטובת המודל ההיברידי עשרות כיתות שודרגו לכיתות חכמות הכוללות מצלמות אוטונומיות שעוקבות אחר תנועות המרצה לאורך במת ההרצאות. בנוסף, הוקמו עשרות מרחבים ללמידה מקוונת עצמאית ברחבי הקמפוס במטרה לאפשר גישה נוחה גם לסטודנטים חסרי תשתית ללמידה מקוונת בבית. כהיערכות מראש לימים שלאחר הסגר ולאור העובדה ששהייה באוויר הפתוח נמצאה כבטוחה יותר מפני הידבקות בקורונה, הוקמו מרחבים אלטרנטיביים להוראה תחת כיפת השמיים.

לצד כל אלו הושקה האפליקציה MyBGU באמצעותה יעודכנו הסטודנטים אודות נושאים אקדמיים כגון ציונים וקורסים, צורת ההוראה, השירותים והמידע הדרוש עבור כל סטודנט, כמו כן יוכלו להירשם לשיעורים ההיברידיים לכשיתאפשר.  את האפליקציה ניתן למצוא ב- Store App  עבור מכשירי אייפון (MyBGU בחנות   AppStore)  ובחנות play  עבור מכשירי אנדרואיד (MyBGU  בחנות Google Play).

נוסף על כך, הפעילות המחקרית באוניברסיטה תימשך כמתוכנן, לרבות פעילות חקר של תלמידי המחקר. כמו כן, מתוך הבנה שנוכחות הסטודנטים בעיר חיונית וחשובה, האוניברסיטה מצאה לנכון להתאים את חוזי השכירות של דיירי מעונות הסטודנטים​ לתקופות של אי הוו​​דאות, משבר הכלכלי וסגר ועל כן הוכנס לחוזים "סעיף גמישות" שיאפשר לסטודנטים לצאת מחוזה השכירות בהתאם להגבלות שתטיל המדינה על כניסת סטודנטים לקמפוס האוניברסיטה.

 צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון ייהנו גם מהיצע עשיר של קורסים, ביניהם תכניות לימודים חדשות וקורסים מיוחדים ומפתיעים הן בתואר ראשון והן בתואר השני:

תואר ראשון:

       מולטידיסציפלינריות היא הדיסציפלינה החדשה ובוגרים רב-תחומיים הופכים נדרשים יותר ויותר גם בשוק הפרטי וגם באקדמיה. השנה​ אפשר לעשות זאת גם עם התחום הנדרש ביותר בזירה האקדמית – מדעי המחשב. ניתן ללמוד מקצוע זה בשילוב ספרות, מקרא, פילוסופיה, ארכיאולוגיה או פסיכולוגיה.

 

         תכנית לימודים ייחודית ברוח ה Liberal Arts-המציעה חווית לימודים בין- תחומית לקבוצה נבחרת של סטודנטים וחשיפה לעושר ולגיוון של התרבות היהודית והישראלית. התוכנית מושתתת על שיתוף פעולה בין שבע מחלקות ומסלולים:  היסטוריה של עם ישראל, ספרות עברית, מחשבת ישראל, לשון עברית, מקרא ומזרח קדום (המסלול למקרא), לימודי מדינת ישראל, לימודי תרבות ערבית- יהודית.

 

          תכנית המשולבת בחינוך, פוליטיקה ושינוי חברתי ומיועדת לסטודנטים/ות המתעניינים/ות בחינוך ככלי לשינוי חברתי וברכישת כלים להבנה ביקורתית של החברה והפוליטיקה בישראל ובמקומות אחרים.

 

          היכרות עם עולם היזמות והאקו-סיסטם היזמי, הקמת סטארטאפים, גיוס הון, פיתוח מוצרים משלב הרעיון ועד השקה לשוק וצמיחה, סוגיות אתיות ביזמות, ואף התנסויות מעשיות למען הפיתוח האישי. 

 

         במסגרת לימודי המזרח התיכון מגלים את עושרן ואת מורכבותן של החברות השונות שהתפתחו באזורינו מאז צמיחת האסלאם ועד ימינו. הלימודים שפה הערבית.

 

         כתיבת תוכן עם התנסות מעשית במסגרת המחלקה לספרות עברית. ילמדו כלים לקריאה נכונה, כתיבה טובה ואבחנה בין סוגים שונים של תוכן- אייטם חדשותי, כתבת מגזין לדיגיטל, כותרות נכונות והפניות יצירה של תוכן שיווקי נכון, פיצוח וכתיבה של בריפים ועד יצירה של שפה ומיקרו-קופי למותג.

 

תואר שני:

         טכנולוגיה קוונטית נחשבת לטכנולוגיה פורצת הדרך של המאה ה-21. המחלקה לפיזיקה פתחה מסלול חדש לטכנולוגיות קוונטיות  שבו ניתן להצטרף לתואר שני גם אם אין בידך תואר ראשון בפיסיקה, וזאת ללא השלמות. 

 

          תכנית דגל יוקרתית ומושקעת הנותנת מענה מיטבי לתחום בתעשייה הנמצא בחוסר. מהנדסי המערכות יתנו מענה לפן המכני והטכני, בנוסף לממשק בין מספר מערכות ובין המערכות לגורם האנושי.

 

          הסטודנטים ייחשפו לסוגיות קריטיות הנוגעות לנכות, הלקות והיחס לו זוכים אנשים עם נכויות בחברה. הסטודנטים ייפגשו עם שלל מרצים מגוונים בניסיון חייהם ובניסיונם הניהולי ובין היתר ייהנו מסיורים והאקטון בו יתמודדו עם סוגיות ניהוליות בתחום זה.

 

וגם- קורסים חדשניים  נוספים כגון: שנות ה-90', פרסית למתחילים, סמים וחברה במזה"ת, היסטוריה, שכחה וזיכרון: השפעת הספרדית ואפילו תולדות היופי.

 צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

היענות הסטודנטים לקורסים החדשים ולכלל תחומי הלימוד באוניברסיטת בן גוריון בנגב מרשימה. כלל התכניות החדשניות נפתחות בהצלחה מרובה עם מספר תלמידים גדול הממלא את המכסה שהוגדרה מראש ואף יותר.

השנה ניתן להצביע על נתוני רישום מעניינים:

נראה שהקורונה מביאה את הסטודנטים לשים כתף מתחת לאלונקה. כך למשל בלימודי רפואת חירום נרשמה צמיחה גדולה הן בתואר הראשון (60%) ובתואר השני (25%). צמיחה גבוהה, של ,50% גם בלימודי סיעוד. נרשמה עלייה של 150 אחוז ברישום ללימודי אקולוגיה ושמירת הטבע, צמיחה של כ- 30 אחוז נרשמה בלימודי הנדסה (תואר ראשון ושני). את הצמיחה הגבוהה ביותר קטפה הפקולטה לניהול –עם 63% לנרשמים לתואר ראשון.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('e7659022-be3d-40eb-abc3-0f3c2c15581c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה