בצל "שאגת הארי": אוניברסיטת בן גוריון דוחה את פתיחת סמסטר ב' ואת מבחני מועד ב'
03.03.26 / 18:25
הבשורה לסטודנטים בצל חוסר הוודאות הביטחוני: כל הבחינות שתוכננו לשבוע הקרוב יידחו בשבוע בדיוק. במקביל, פתיחת סמסטר ב' נדחית ל-15 במרץ, בניסיון לאפשר חזרה שקטה ככל הניתן לשגרה אקדמית ולסייע למשרתי המילואים ולמפונים.
בעקבות המשך הלחימה במסגרת מבצע "שאגת הארי" והרצון להעניק לסטודנטים מידה של ודאות בימים מורכבים אלו, הודיעה היום (שלישי) אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע על שורת התאמות משמעותיות בלוח הזמנים האקדמי.
החלטה המיידית הנוגעת לתקופת המבחנים הנוכחית היא ביטול כל בחינות מועד ב' שתוכננו להיערך השבוע, עד ליום שישי (6.3 כולל). באוניברסיטה החליטו לדחות את הבחינות כ"בלוק אחד", כך שכל מבחן יתקיים בדיוק שבוע לאחר מועדו המקורי (לדוגמה, מבחן שהיה אמור להתקיים ב-3 במרץ, יידחה ל-10 במרץ). נהלי הבחינות נותרו בעינם, והמחלקות השונות יאפשרו אישור מועד מיוחד לסטודנטים בעלי התחייבויות קודמות שהתנגשו עם המועד החדש.
סמסטר ב' נדחה: במקביל, לאור היעדר צפי לסיום הלחימה, הוחלט לדחות את פתיחת סמסטר ב' בשבוע, מ-8 במרץ ל-15 במרץ. בהתאמה, הסמסטר יוארך ויסתיים ב-3 ביולי (במקום ב-26 ביוני).

באוניברסיטה נערכים לכל תרחיש, ומבהירים כי אם הנחיות פיקוד העורף לא יאפשרו חזרה פיזית לקמפוס עד למועד הפתיחה החדש, הסמסטר ייפתח במתכונת מקוונת. במקרה כזה, כלל השיעורים יוקלטו כדי לאפשר השלמת פערים. מעבדות והתנסויות מעשיות יושלמו רק כאשר ניתן יהיה לחזור פיזית אל הקמפוס.
מעטפת תמיכה למפונים ולמילואימניקים: האוניברסיטה קוראת לסטודנטים שפונו מבתיהם בעקבות ירי הרקטות לדווח על כך בטופס ייעודי, על מנת שיוכלו לקבל תמיכה ישירה מעובדות סוציאליות בדקנאט הסטודנטים ולהיכלל במתווה נפגעים המקנה התאמות בלמידה ובבחינות. כמו כן, הובהר כי מתווה המילואים ממשיך לפעול ללא שינוי, והאוניברסיטה הביעה הערכה רבה לסטודנטים שנקראו לשרת בתקופה זו.
יצוין כי עבור סטודנטים בפקולטה למדעי הבריאות (לימודי רפואה) ובמכינות צפויים שינויים נפרדים במועדי הבחינות והלימודים, ואלו יקבלו עדכונים ישירים מהפקולטות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
