לאחר המתנה של 7 שנים: מטופלת הדיאליזה קיבלה כליה חדשה

$(function(){setImageBanner('11e68706-b531-4c6e-8d1b-9cc73b831a99','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,36411,'Image','');})

פיבי שמלה, תושבת נתיבות בת 62, עברה בשבוע שעבר השתלת כליה, לאחר שסבלה מאי-ספיקת כליות ונאלצה לעבור טיפולי דיאליזה כמה פעמים בשבוע בשבע השנים האחרונות. מצבה הצריך השתלה והיא המתינה שנים לכליה שתתאים לה

לשמחתה, קיבלה פיבי שיחה טלפונית מרופאיה המבשרת על כליה שעשויה להתאים לה, והגיעה זמן קצר לאחר הבשורה  לסורוקה לבדיקות ולהכנה הנדרשת לפני ניתוח ההשתלה. מערך ההשתלות בסורוקה נותן מענה מקיף לצרכי המטופלים בתחום השתלות הכליה. מספר ההשתלות ואחוזי ההצלחה הגבוהים גדלו באופן משמעותי בשנתיים האחרונות,  צוות רב מקצועי מלווה את המטופלים ומבצע בדיקות הכנה מרובות ואת המעקב רפואי הנדרשים.

צילום: רחל דוד, סורוקה

בתמונה: ד"ר בוריס רוגצ'וב, מומחה בנפרולוגיה, ד"ר אלבירה רומניוק, מומחית בנפרולוגיה, ד"ר יקיר עוז, מומחה בכירורגיה והשתלות, פיבי שמלה, מושתלת הכליה, פרופ' יוסף חביב, מנהל המחלקה הנפרולוגית, ד"ר עבד אבו גנים, מומחה בכירורגיה והשתלות וולדימיר ורנובסקי, ס. אחות אחראית במחלקה הנפרולוגית

לביצוע השתלה קרוב לאזור המגורים של המטופל חשיבות רבה. הקרבה מקלה על המושתלים ועל בני משפחותיהם ומשפרת את הזמינות, את המעקב הרפואי, את איכות החיים ואת התפקוד שלאחר ההשתלה.

הצוות שטיפל בפיבי בראשותו של פרופ' יוסף חביב, מנהל המחלקה הנפרולוגית בסורוקה וד"ר בוריס רוגצ'וב, מנהל שירות ההשתלות מכיר היטב את המטופלת, מה שאפשר להם לקבל את ההחלטה על התאמת הכליה ועל ביצוע ההשתלה, יחד עם צוות המשתילים ד"ר עבד אבו גנים  וד"ר עוז יקיר, מומחים בכירורגיה כללית והשתלות איברים במחלקה לכירורגית א'.

ההשתלה בוצעה בהצלחה רבה ונטלו בה חלק צוותים רבים בסורוקה: הכירורגים  המשתילים, נפרולוגים, אורולוגים, צוות המרדימים וההתאוששות, אחיות חדר ניתוח והמחלקות ועובדים סוציאלים.

פרופ' יוסף חביב, מנהל המחלקה הנפרולוגית בסורוקה:" אי ספיקת כליות היא מחלה נפוצה הנגרמת בעיקר על ידי סוכרת, יתר לחץ דם, בעיות אורולוגיות, מחלות לב וכלי דם ומחלות דלקתיות של הכליה. בישראל אחד  מכל אלף איש נזקק לדיאליזה ואחד מכל אלפיים עבר השתלת כליה. הטיפול בדיאליזה הינו טיפול קשה ותוחלת החיים הממוצעת בדיאליזה נמוכה מהישרדות ברוב מחלות הסרטן. לכן יש חשיבות רבה לעודד תרומת איברים והשתלות כליה. השתלת כליה הינה פרוצדורה מורכבת הדורשת מיומנות רבה והתאמה מירבית בין הכליה הנתרמת לחולה הדיאליזה המקבל את הכליה.

פרופ' יוסף חביב  מוסיף: ההכרות  של הצוות המטפל עם פיבי ורישומה להשתלה בסורוקה היה שילוב מנצח שסייע לנו לקבלת החלטה על ההשתלה ועל ביצועה. המטופלים שלנו מקבלים את המעטפת המקצועית והאישית שלה הם זקוקים. הצלחת ההשתלה תשפר משמעותית את בריאותה ואת איכות חייה של פיבי וזה הסיפוק הגדול ביותר לרופא המטפל".

ד"ר עבד אבו גנים, מומחה לכירורגיה ולהשתלות: חשוב לציין כי שיעור ההצלחה של השתלות כליה בישראל גבוה ועומד בסטנדרטים הבין-לאומיים. כך גם מערך ההשתלות בסורוקה שעומד על אחוזי הצלחה גבוהים ומהווה מעטפת מקצועית ומיומנת הנדרשת לביצוען. אין ספק, שכשמטופל עובר השתלה בסמוך לביתו, זה מקל משמעותית עליו ועל משפחתו, בזמן ההחלמה ולאחריה".

פיבי שמלה, המושתלת, מודה בהתרגשות: "אני רוצה להודות לצוות המסור והמקצועי בסורוקה שליווה אותנו לאורך כל התהליך, משלב הבדיקות ועד לביצוע ההשתלה.  מעבר למקצועיות והמיומנות של הצוות, קיבלתי יחס אישי והסברים מפורטים על כל שלב בתהליך. אני ממליצה גם לתורמים וגם לנתרמים לעבור את ההשתלה בסורוקה. זו הייתה חוויה יוצאת מן הכלל  ואני שמחה על ההחלטה לעבור את הפרוצדורה בבית חולים זה" .

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('1e64c998-0bc9-4d83-8e30-db9813cc362c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,36412,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה