"הם לא בחרו לחלות בסרטן. אתם יכולים לבחור להיות שם בשבילם": קמפיין "הקש בדלת" יוצא לדרך
08.10.26 / 15:27
לקראת מבצע ההתרמה "הקש בדלת", האגודה למלחמה בסרטן יוצאת בקמפיין חדש ומטלטל, שמחבר בין שפת הבחירות לבין מציאות שאינה משחק: שלושה מתמודדים אמיתיים עם מחלת הסרטן הופכים ל"פתקי הבחירה", ומזכירים לכולנו שהבחירה החשובה באמת היא הבחירה להיות שם עבורם.
איתמר בן ה -11, רוית בת ה-53 ושי בן ה -51 לא בחרו במחלה שאיתה הם מתמודדים. בקמפיין החדש של האגודה למלחמה בסרטן הם בוחרים לעשות דבר אחר: לספר את הסיפור שלהם, להעלות את המודעות ולסייע לכך שגם חולים אחרים יוכלו לקבל את התמיכה והסיוע שהם עצמם קיבלו.
בימים שבהם הרחובות, המסכים והרשתות מתמלאים בסיסמאות, מסרים ופתקי הצבעה, קמפיין חדש מבקש לעצור לרגע את המרוץ אל הקלפי ולהפנות את תשומת הלב לבחירה מסוג אחר: הבחירה להיות שם עבור אדם שמתמודד עם סרטן. לקראת מבצע ההתרמה השנתי "הקש בדלת", האגודה למלחמה בסרטן יוצאת בקמפיין חדש בהשתתפות שלושה מתמודדים אמיתיים עם המחלה: איתמר שני, רוית ריכטר ושי חכם. את הקמפיין מובילה הסיסמה: "הם לא בחרו לחלות בסרטן. אתם יכולים לבחור להיות שם בשבילם".
הקמפיין, שנוצר ברוח מערכת הבחירות, עושה שימוש באסטרטגיית שיווק בזמן אמת (Real-Time Marketing – RTM), ומבקש לייצר חיבור בין השיח הציבורי סביב הבחירות לבין מציאות יומיומית שבה אלפי ישראלים מתמודדים עם מחלת הסרטן, הם ובני משפחותיהם.
במרכז הקמפיין עומדת השפה המוכרת של יום הבחירות: מעטפות, פתקים ואותיות. אלא שהפעם, מאחורי כל פתק עומד אדם אמיתי.שלושת המתמודדים מצולמים כשהם מוציאים ממעטפה פתק הנושא את האותיות הראשונות של סוג הסרטן שאיתו הם מתמודדים. בתחתית הפתק, במקום שבו מופיע בדרך כלל שם המפלגה, מופיע שמה המלא של המחלה.

כך, במקום עוד מסר פרסומי, הקמפיין מבקש להביא אל קדמת הבמה את האנשים עצמם - את הסיפור, ההתמודדות והבחירה שלהם להיות שם גם עבור אחרים.
איתמר שני, תלמיד בן 11, מתמודד עם גידול במוח ומתגורר עם משפחתו במושב בית הלוי שבעמק חפר. רוית ריכטר, בת 53, מתכננת ערים המתגוררת בחיפה, מתמודדת עם סרטן שד דו צדדי, ושי חכם, בן 51 מבאר שבע, העובד בחברת "מקורות" וזמר, מתמודד עם סרטן מעי גס גרורתי.
שלושתם נעזרו בשירותי האגודה למלחמה בסרטן במהלך ההתמודדות עם המחלה. כאשר האגודה פנתה אליהם וביקשה מהם לקחת חלק בקמפיין, הם נענו בחיוב, מתוך רצון להחזיר משהו מהתמיכה שקיבלו ולסייע לכך שגם חולים נוספים, שיקבלו את הבשורה הקשה בעתיד, יוכלו למצוא כתובת, מידע, תמיכה ושירותים שיסייעו להם ולבני משפחותיהם.
"המדיה מוצפת בכמות חסרת תקדים של סרטונים ותמונות AI לקראת הבחירות לכנסת", מסביר משה בר חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. "זו הסיבה שחשוב לנו לבלוט ולמקד את תשומת הלב הציבורית באמצעות אנשים אמיתיים".

על פי הערכת האגודה למלחמה בסרטן, עד סוף שנת 2026 יאובחנו בישראל כ-34 אלף חולי סרטן חדשים, כ-654 ישראלים מדי שבוע שמתבשרים כי חלו במחלה.
בקרב מבוגרים, סוגי הסרטן השכיחים בישראל כוללים סרטן השד, סרטן הערמונית, סרטן הריאות וסרטן המעי הגס. אך המחלה אינה פוסחת גם על ילדים ובני נוער: מתוך כלל המאובחנים מדי שנה, כ-500 הם ילדים ובני נוער. בגילים אלה סוגי הסרטן השכיחים הם לוקמיה, גידולי מוח וסרטן של מערכת הלימפה.
מאחורי כל אחד מהמספרים האלה נמצא אדם. ילד, הורה, בן או בת זוג, אח או אחות. משפחה שלמה שהמציאות שלה השתנתה ברגע אחד. וזו אולי הבחירה שהקמפיין מבקש להזכיר: אנחנו לא יכולים לבחור מי יחלה. אבל אנחנו כן יכולים לבחור אם להפנות את המבט, להושיט יד ולעזור.
מבצע "הקש בדלת" הוא מבצע ההתרמה השנתי והמסורתי של האגודה למלחמה בסרטן, המתקיים ברחבי הארץ כבר כ-65 שנה. התרומות שמתקבלות במבצע הן מקור מימון מרכזי לפעילות האגודה, הפועלת ללא תקציב ממשלתי ונשענת על תרומות הציבור.
הקמפיין החדש עולה באמצעות משרד הפרסום GITAM BBDO, המלווה בהתנדבות את האגודה למלחמה בסרטן כבר יותר מ-25 שנה. הוא יכלול סרטונים בטלוויזיה ובדיגיטל וכן מודעות בפרינט.
מבצע "הקש בדלת" יחל ביום שני, 12 באוקטובר, ברחבי הארץ. ניתן לתרום גם באמצעים דיגיטליים דרך אתר האגודה ובמוקד ההתרמה, המאויש 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, בטלפון 1-800-35-46-46.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
