יקב רמת נגב חושף שלושה יינות חדשים: טעמים עוצמתיים מהמדבר וסיפורים בכל לגימה
04.07.25 / 12:00
יקב רמת נגב משיק שלושה יינות יוצאי דופן – כתום, רוזה ומלבק – המציגים את יופיו וייחודו של הטרואר המדברי בטעמים נועזים, רעננים ועמוקים
יקב רמת נגב, הפועל בלב המדבר הישראלי, מציג שלישיית יינות חדשה ומסקרנת, שכל אחד מהם מבטא את השילוב שבין תנאי האקלים הקיצוניים של הנגב לבין ייננות מוקפדת וחדשנית. היינות – יין כתום ייחודי, רוזה מרענן ומלבק עוצמתי – מספקים חוויית טעם יוצאת דופן עם סיפור מקומי מאחוריהם.
יין כתום: נוה מדבר כתום
הפתעת הסדרה היא יין לבן לא שגרתי, שעבר תהליך השריה עם קליפות הענבים – בדומה ליינות אדומים. היין, שמקור ההשראה שלו במזרח אירופה, התיישן בחביות עץ אלון ומציג טעמי משמש, אשכולית ואפרסמון, לצד רמיזות של תה ירוק. הוא מתאפיין בעומק, מורכבות וטאנינים עדינים.
רוזה: אקסודוס רוזה
יין קיצי ורענן, המבוסס על ענבי קברנה פרנק וסירה שנבצרו מוקדם, לשמירה על חומציות טבעית. היין תסס בחביות אלון משומשות, תהליך שהעניק לו עומק מבלי לוותר על קלילות. התוצאה – יין קליל ומאוזן בטעמי תות, דובדבן ופטל אדום.
מלבק: מלבק רמון
יין אדום עוצמתי ואלגנטי מענבי מלבק שגודלו במצפה רמון בתנאים שמזכירים את דרום צרפת. היין מתיישן בחביות עץ אלון עם קלייה גבוהה ומציע מניפה של טעמים עשירים – משוקולד וטבק ועד קסיס ודובדבן שחור. זהו יין עמוק, בעל איזון בין עוצמה לרכות.
היקב מציין כי מטרתו היא להמשיך לפתח יינות ייחודיים שמחברים בין אדמת הנגב הקשוחה לבין אומנות עשיית היין, ולהציע לחובבי היין בישראל ובעולם טעימה ייחודית מהמדבר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]