בית הספר למחול בת דור באר שבע חוגג 50 שנות יצירה, תרבות וחינוך בתנועה
09.06.25 / 19:40
בית הספר למחול בדרום מציין חצי יובל במופעים, מפגשים והשקת ספר יובל מרגש, וממשיך לעצב דור חדש של רקדנים ויוצרים
בית הספר למחול בת דור באר שבע, אחד מהמוסדות התרבותיים והחינוכיים המובילים בדרום הארץ, מציין ב-2025 חמישים שנות פעילות עשירות ופורצות דרך. מאז הקמתו בשנת 1975, הפך בית הספר לחממה אמנותית ייחודית, המעוגנת בערכי קהילה, יצירה והעצמה אישית, והנשא דגל תרבותי חשוב בלב הנגב.
המסע המופלא החל בחזונן של נשים אמיצות, בראשן עליזה וולף, שהאמינה שדרך המחול ניתן לשנות חיים. עם חדר קטן ורצפת בלטות בבית העם בבאר שבע, הפך בית הספר לסטודיו מקצועי עם רצפת עץ, לאחר שנים של מאבק והשקעה, בתמיכת בנץ כרמל, מפעל הפיס וגורמים נוספים.
לציון יובל הוקמו אירועים חגיגיים מרתקים שיתקיימו במהלך כל שנת 2025 ותחילת 2026, במטרה לחבר בין העבר, ההווה והעתיד של מוסד המחול הדרומי. האירועים המרכזיים כוללים:
מופע חגיגי ב-1 ביולי 2025 במשכן לאמנויות הבמה באר שבע, בהשתתפות תלמידי בית הספר, ראש העיר רוביק דנילוביץ', ומפמ"רית המחול הילה קובריגרו פנחסי. המופע יכלול מופעי מחול מרהיבים וייחודיים, המשקפים את הרוח היצירתית של בת דור, תוך דגש על חדשנות ואמנות איכותית. במופע זה תמשיך רוח המחול הייחודית של בית הספר, שזכתה בעבר לשבחים והפתעות רבות.
השקת ספר היובל המתעד את סיפורה של בת דור: מהקמת המוסד הקטן והצנוע ועד להפיכתו למוסד מוביל ופורץ דרך בדרום הארץ. הספר מציג את הדרך הערכית שעיצבה את בית הספר, את תרומתה של עליזה וולף ואת ההשפעה החברתית-תרבותית שהייתה לו על אלפי רקדנים ויוצרים.
מפגש בוגרים ב-20 בספטמבר 2025 בבניין בת דור, ערב נוסטלגי ומרגש שיכלול תערוכות, הקרנות סרטונים נדירים וסיפורים אישיים שטרם סופרו. מאות בוגרי המוסד ייחשפו מחדש למקום בו הכל התחיל, ויחברו מחדש עם חברים ישנים, מורים משפיעים וזיכרונות שצמחו לאורך השנים.
ערב סטודיו בינואר 2026 תחת הכותרת "כל אחד והבת דור שלו", בו יציגו תלמידים יצירות מקוריות המבטאות את דרכם האמנותית והאישית. הערב מדגיש את האמונה של בית הספר בכך שהטכניקה היא בסיס, אך הביטוי האמנותי הוא הלב.
הפנינג מחול אביבי בפסח 2026, יום מלא בתנועה חופשית, סדנאות, הופעות ופעילויות לכל המשפחה, שיחברו את קהילת המחול בדרום, צעירה ורבת השראה, עם המסורת והחדשנות של בת דור.
עליזה וולף, מייסדת בית הספר, שהחלה את הדרך עם תשוקה בלתי מתפשרת למחול, סיפרה כי מטרתה לא הייתה רק ליצור רקדנים מקצועיים, אלא דרך המחול לגדל בני אדם טובים יותר, עם ערכים של פתיחות, הכלה ועבודה קשה. במסגרת גישתה הייחודית, כמעט כל הילדים שרצו להצטרף התקבלו – ללא מבחני קבלה נוקשים, אלא מתוך אהבה ורצון לשיפור מתמיד.
דניאלה שפירא, מנהלת בית הספר לשעבר, אמרה: "הביצוע הטכני של הצעדים הוא רק המצע שעליו נסמך הביטוי האמנותי." רוח זו ממשיכה להוות את ליבת בית הספר וליצור דורות של רקדנים ומורים עם חזון.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]