תבשיל קציצות בשר וחומוס

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('b76d1e5e-613f-49d6-8194-dcc78864ea17','\u003ciframe src=\u0027https://campaignsb.i-in.co.il/banners/sami/2021/july/tikshoret_hazutit/boy/300x100/300x100.html\u0027 width=\u0027525px\u0027 height=\u002778px\u0027 style=\u0027overflow:hidden\u0027 scrolling=\u0027no\u0027 seamless=\u0027seamless\u0027\u003e\u003c/iframe\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=12790\u0026AreaId=43241\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 style=\u0027width:525px;height:78px\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},7],[function() {setImageBanner('b76d1e5e-613f-49d6-8194-dcc78864ea17','/dyncontent/2021/7/11/08bf2379-2125-41bd-8db0-675e883817e6.jpg',12819,'',525,78,true,43241);},7]]);})

מתכון לארוחת צהריים מנצחת טעימה ומזינה- תבשיל קציצות בשר וגרגירי חומוס ברוטב עגבניות

מצרכים (2 מנות)

לקציצות:

250 גרם בשר טחון

חופן עלי פטרוזליה או כוסברה

1 בצל

1 ביצה

מלח ופלפל

כפית פפריקה

חצי כפית כמון

כפית סודה לשתייה

2 כפות פירורי לחם

לתבשיל:

כף שמן

200 גרם גרגירי חומוס קפואים

1 עגבניה

1 בצל (לא חובה)

1 שום כתוש

שימורים עגבניות מרוסקות

חצי כוס מים רותחים

מלח ופלפל

כף פפריקה

כפית כורכום

עלי פטרוזיליה לקישוט

 

 

אופן הכנה:

קציצות:

  1. נקצוץ דק בצל ופטרוזיליה ונשים בעקרה
  2. נוסיף את הבשר הטחון, ביצה, פירורי לחם ותבלינים ונערבב היטב לעיסה אחידה
  3. ניצור מהתערובת קציצות או כדורים קטנים בהתאם לגודל רצוי ונניח על תבנית/צלחה עם נייר אפייה
  4. נכניס את הקציצות למקרר ל15-20 דקות להתייצבות

 צילום: יהלי אוזן

תבשיל:

  1. נקצוץ את הבצל והעגבניה לקוביות, ואת השום דק דק
  2. במחבת ווק או מחבת רחבה נחמם את השמן
  3. כשהשמן חם נטגן את הבצל עד לריכוך והשחמה, נוסיף את השום ונמשיך לערבב
  4. נוסיף את העגבניה והתבלינים ונערבב היטב 5 דקות על להבה בינונית
  5. נוסיף את העגבניות המרוסקות והמים החמים ונביא לרתיחה, נכניס פנימה את גרגירי החומוס ונבשל 10 דקות עד לריכוך קל. נתקן תיבול במידת הצורך
  6. נוסיף את קציצות הבשר פנימה ונזיז קלות את המחבת כך שהקציצות ייספגו את הרוטב
  7. נכסה את המחבת ונבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, נפזר מעל עלי פטרוזיליה טרייה ונגיש לצד אורז לבן

בתיאבון!

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('e44c1428-d4ed-4ed6-9dcd-315db8ee79ed','\u003ciframe src=\u0027https://campaignsb.i-in.co.il/banners/sami/2021/july/tikshoret_hazutit/boy/300x100/300x100.html\u0027 width=\u0027525px\u0027 height=\u002778px\u0027 style=\u0027overflow:hidden\u0027 scrolling=\u0027no\u0027 seamless=\u0027seamless\u0027\u003e\u003c/iframe\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=12790\u0026AreaId=43243\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 style=\u0027width:525px;height:78px\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},7],[function() {setImageBanner('e44c1428-d4ed-4ed6-9dcd-315db8ee79ed','/dyncontent/2021/7/11/08bf2379-2125-41bd-8db0-675e883817e6.jpg',12819,'',525,78,true,43243);},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה