אין כמו מרק טעים ומחמם בחורף! חושבים מה לבשל לשבת החורפית? הכנו בשבילכם, גולשי 'באר שבע נט', מתכון למרק כתום טעים, בריא, מזין ומחמם שאפשר להכין בקלי קלות!

צילום פרטי

מרק כתום

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('646896bf-cad5-48f7-9170-7628a4932054','/dyncontent/2019/12/22/97dddb2c-b087-4970-a3bc-692db4735b87.jpg',9805,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('646896bf-cad5-48f7-9170-7628a4932054','/dyncontent/2020/1/20/470fa316-a806-4e33-b0bb-bb1b5a356e76.jpg',10018,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('646896bf-cad5-48f7-9170-7628a4932054','/dyncontent/2019/11/28/05956719-662f-411e-b1fb-61618867c3e2.jpg',9610,'',510,80,true,43242);},15]]);

מצרכים (כמות ל-6 מנות):

2 בצלים גדולים

6 גזרים

1 בטטה

דלעת או דלורית

2 שיני שום כתוש

מים רותחים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

כף כורכום

חצי כף כמון

 

אופן הכנה:

  1. מטגנים קוביות בצל בשמן זית בסיר עד להזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לערבב.
  2. מוסיפים לסיר קוביות גזר, דלעת ובטטה ומטגנים מעט.
  3. מוסיפים לסיר מים רותחים עד שכל הירקות מכוסים.
  4. מוספים את התבלינים ומערבבים היטב.
  5. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים את הלבה לאש נמוכה ונותנים לירקות להתבשל 40-50 דקות עד לריכוך.
  6. עם בלנדר ידני טוחנים את המרק (כולל המים) עד לקבל מחית כתומה וחלקה. ניתן לתקן ולהוסיף תיבול לפי הטעם.

אופציה לשדרוג: למי שאוהב- ניתן להוסיף לירקות לפני הבישול גם גמבה שרופה מקולפת לקבלת טעם עשיר ומעושן יותר.

בתאבון!