מתכון למרק אפונה חורפי מנצח

$(function(){setImageBanner('6341f00d-a9bd-40e2-a1d1-87b4290cea30','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,43241,'Image','');})

אפונה היא צמח ממשפחת הקטניות. לדברי תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת חברת הרבלייף: "יתרונותיה הבריאותיים רבים מאוד: היא דלה בשומן ועשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים. בכך, מאטה את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם ומונעת עמידות לאינסולין וטרום סכרת. הסיבים גם מסייעים לתנועתיות במעיים ולמניעת עצירויות. כמו כן, האפונה עשירה בוויטמין B (B1, B2, B3, B6) המסייעים בתהליכים רבים בגוף, לרבות באלו הקשורים להפקת אנרגיה וחילוף חומרים וכן בוויטמין – נוגד חמצון חזק ובויטמין K שמסייע לספיגת הסידן בגופנו ולמניעת אוסטאופורוזיס.

צילום דן פרץ

רכיבים: 6 מנות

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל אחד גדול, חתוך קטן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • שקית אפונה קפואה
  • מלח, פלפל, פלפל לבן

הכנה:

  1. לטגן בסיר רחב שמן זית.
  2. להוסיף לסיר את הבצל ושתי שיני השום.
  3. להוסיף את האפונה שהשרינו במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה ולערבב היטב.
  4. להוסיף: מלח, פלפל וכפית פלפל לבן, לפי הטעם.
  5. כשהאפונה מעורבבת להוסיף מים רותחים לסיר, עד לכיסוי מלא של האפונה.
  6. להוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. להביא לרתיחה ולבחוש מדי פעם.
  8. לבשל עוד 15 דק' על אש קטנה
  9. כשמתקרר, בעזרת בלנדר מוט לטחון קלות את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('13ec70db-d91b-4af9-9fd3-e667e68fbef7','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה