מתכון לדג מאודה ברוטב אסייתי

$(function(){setImageBanner('2bfc9bff-c4ac-4664-bb6c-fea0a42a31aa','/dyncontent/2021/3/29/48ba71e6-250b-4e28-84e5-3021a4146c4b.jpg',12633,'',525,78,false,43241);})

מתכון למנת דג וירקות ברוטב אסייתי מיוחד שתוכלו להכין בקלות בסיר אידוי- מנה בריאה וטעימה במיוחד!

מחפשים דרך לגוון את ארוחת הצהריים שלכם? נמאס גם לכם מדג ברוטב אדום או פילה אפוי בתנור? הפעם נביא לכם מתכון לדג מאודה ושלל ירקות צבעונים ברוטב אסייתי טעים במיוחד. וגם אם אין לכם סיר אידוי- תוכלו להכין את המנה בקלות עם כל סיר רגיל שיש בבית.

 

מצרכים (2 מנות)

2 נתחי פילה דג (אמנון/דניס/לברק)

2 גבעולי בצל ירוק

1 בצל רגיל

1 גזר

2 שיני שום קצוצות

חתיכה ג'ינג'ר קצוץ

כף שמן קנולה

כף שמן שומשום

כפית סוכר חום

2 כפות רוטב סויה

מיץ מלימון

קורט מלח

 צילום: יהלי אוזן

אופן הכנה

  1. נשרה את נתחי הדג במלח ומיץ מחצי לימון במשך 20 דקות. נשטוף היטב בתום ההשריה
  2. נקצוץ את הירקות לרצועות דקות: בצל ירוק, בצל רגיל, גזר, ג'ינג'ר
  3. נכין את הרוטב במחבת: נחמם מעט שמן ונטגן את השום והג'ינג'ר הקצוץ 2-3 דקות. נוסיף את שמן השומשום, הסויה, הסוכר החום, מיץ מחצי לימון ונערבב היטב על אש נמוכה עד לאיחוד המרכיבים.
  4. נכין סיר רחב עם מים רותחים על להבה בינונית, עליו נניח סיר אידוי (תחליף לסיר אידוי- בהערה למטה) ועליה נניח צלחת ובה נשים חתיכת דג ומחצית מהירקות שקצצנו. נתבל במלח ונכסה את הסיר ל-5 דקות
  5. נפתח את הסיר ונוסיף על גבי הדג והירקות את הרוטב שהכנו ונכסה שוב להמשך אידוי במשך 5-10 דקות עד שהדג מוכן והירקות התרככו.

נגיש לצד אורז, בתיאבון!

 צילום: יהלי אוזן

תחליף לסיר אידוי: ניתן לקחת סיר רחב רגיל, להניח בו שלושה כדורים שתיצרו מנייר כסף ולמלא את הסיר במים רותחים פחות מגובה הכדורים. על הכדורים נניח צלחת ועליה את הדג והירקות שנרצה שיעברו אידוי.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה