מתכון לדג וירקות ברוטב קארי לימוני

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('6a2941e7-8fe1-453f-b3b4-f29a35652db0','/dyncontent/2021/4/11/798f10c7-a3ac-4c28-96b9-5c074ca5694c.jpg',12687,'',525,78,true,43241);},7],[function() {setImageBanner('6a2941e7-8fe1-453f-b3b4-f29a35652db0','/dyncontent/2021/3/29/48ba71e6-250b-4e28-84e5-3021a4146c4b.jpg',12633,'',525,78,true,43241);},7]]);})

רוצים לגוון את ארוחת הצהריים שלכם? קבלו מתכון טעים במיוחד לפילה דג וירקות ברוטב קארי ולימון

מצרכים (2 מנות)

2 פילה דג אמנון

מלח ומיץ מלימון להשרייה של הדג

1 בצל

2 גזרים

1 פלפל צהוב

שן שום כתושה

עלי פטרוזיליה

כף שמן זית

מיץ מלימון

3 כפות קארי ירוק

מלח ופלפל

כפית כמון

חצי כוס מים

 צילום: יהלי אוזן

אופן הכנה

  1. נשרה את נתחי הדג במלח ולימון כ-20 דקות ואז נשטוף ונייבש היטב
  2. נחתוך את הירקות לרצועות/עיגולים: בצל, גזר ופלפל
  3. נחמם מעט שמן במחבת ונתחיל בטיגון הירקות. נכניס את הבצל והשום, כעבור שתי דקות נוסיף את הגזר ולאחר מכן את הפלפל
  4. ננמיך את האש לבינונית ונוסיף מעט מים, נסגור עם מכסה ונאפשר לירקות להתרכך מספר דקות
  5. נכין את הרוטב: בקערה נערבב קארי, לימון, מעט שמן זית, מלח ופלפל וכמון
  6. נתבל את הדג במלח ופלפל ונניח במחבת על הירקות, נשפוך מעל הכל את הרוטב, נוסיף עלי פטרוזיליה ונכסה למשך כ-10-15 דקות עד שהדג מבושל היטב. ניתן להוסיף מים לאורך הבישול לתבשיל עם יותר רוטב

נגיש לצד אורז לבן, בתיאבון!

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה