הספרים מכילים את המתכונים שהילדים אוהבים במיוחד לאכול בצהרונים הרעיון להפקת הספר נולד בעקבות פניות רבות שנתקבלו במהלך השנה, מהורים שילדיהם רוצים לאכול גם בבית את המנות האהובות עליהם מאוד בצהרונים. המתכונים בספר נבחרו בקפידה רבה תוך שימת דגש על: חומרי הגלם האיכותיים המרכיבים את המנה, ועם תיאור דרגות הקושי בהכנה במגמה לעודד את שילוב הילדים בבישול המנות, הגיוון ועוד.

 

הספר מכיל 22 מתכונים מגוונים המשלבים את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, ירקות מבושלים וסלטים.

setImageBanner('0a14ba24-2a35-456b-9358-f056afc828e1','/dyncontent/2019/11/19/9adac678-7cd6-4dce-9ea5-1aa3ecc2a092.jpg',9488,'',510,80);

 

הדס יריב(M.Sc) , מנהלת תחום בריאות בחברת "מבושלת", טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה: "רצף תזונתי הוא אחת המטרות החשובות ביחס לתזונת ילדים. לשמחתנו, כשאנחנו נרתמים להשגתה, אנחנו מוצאים לצדנו את אנשי הרשות המקומית, דיאטניות ומנהלי מחלקות חינוך שאחראים על הנושא ונלחמים למען בריאות ילדינו.

ספר המתכונים שבנינו הוא תוצר ישיר של עבודה מאומצת עם כל הגורמים שאיתם אנו פועלים ביומיום. זהו כלי עזר נוסף להורים לגיוון הארוחות המשפחתיות ולהכנה קלה ופשוטה בבית של כל המתכונים האהובים על הילדים."

 

*את התהליך הקולינרי והתזונתי ליוו מנהלת תחום הבריאות מטעם החברה, הדס יריב והמנהל הקולינארי שי קרידי

 

מתכונים לדוגמה:

דניאל לילה

קציצות בקר ברוטב עגבניות

מצרכים:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 ביצה

1 בצל לבן מגורד

3 כפות פירורי לחם מקמח

מלא או שבבי שיבולת שועל

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הבקר הטחון והבצל

מוסיפים פירורי לחם/ שבבי שיבולת שועל

מוסיפים תבלינים וביצה

 

מצרכים להכנת רוטב העגבניות:

1 בצל בינוני

1 גזר

3 עגבניות גדולות קלופות

או עגבניות קלופות מקופסת

שימורים

1 כף שמן זית

1/2 ליטר מים רותחים

 עגבניות ללא תוספת סוכר1 קופסה קטנה של רסק

שיני שום כתושות 2 

כפית סוכר חום לא חובה1

מעט מכל תבלין:

אורגנו, בזיליקום, פלפל שחור טחון, מעט מלח לפי הטעם.

 

אופן הכנת רוטב העגבניות:

מוסיפים את המים, המלח, הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 15 דקות. קוצצים בצל ועגבניות לקוביות קטנות. מגרדים את הגזר במגרדת דקה. מחממים סיר, מוסיפים את השמן, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את העגבניות, הגזר והשום הכתוש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את המים, המלח, הסוכר, התבלינים מביאים לרתיחה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 15 דקות.

אופן הכנת כדורי הבשר:

מערבבים היטב לקבלת מסה אחידה במחבת עמוקה ורחבה מכינים את רוטב העגבניות, מביאים לרתיחה מרטיבים את הידיים במים ויוצקים כדורי קציצות אל תוך הרוטב, מבשלים במשך 10 דקות על אש קטנה במחבת מכוסה, עד שהקציצות מוכנות .

 ניב סמבן

תבשיל עדשים

מצרכים:

1 כף שמן זית

300 גר' עדשים ירוקות

1 קוביית שום כתוש קפוא

קורט מלח דק

1 כפית פפריקה מתוקה

100 גר' קוביות דלעת

ללא קליפה

2 עגבניות חתוכות

1 כף רכז עגבניות

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים במים במשך לילה – ולסנן

להכניס למחבת שמן, שום, קוביות עגבנייה, רכז

עגבניות מים – להביא לרתיחה

להוסיף קוביות דלעת, עדשים מושרות ותבלינים

מבשלים כ- 30 דקות.