יום העצמאות ה-77: חולי על האש חושפים מה הסוד למנגל מושלם
30.04.25 / 19:15
תכינו עט ודף: במיוחד ליום העצמאות - פרויקט ממנגלים ונהנים! ארבעה מנופפים שיגלו לכם מה הטיפ למנגל מושלם.
חולים על האש: יום העצמאות ה-77 נכנס לחיינו וכמו מסורת רבת השנים של נהרות מנגלים בכל הארץ, ריחות של אסאדו או אנטריקוט מפוזרים בשמי הארץ – חיים בינינו אנשים שפשוט ראויים לתואר "חולים" על 'על האש', שבכל הזדמנות פותחים את המנגל ומתחילים לנפנף בקול תרועה. כאלה שכבר יודעים לבחור את הבשר הנכון, איך לתבל במידה, לבחור גחלים מתאימים לבערה, מבינים איזה חום צריך לחמם את הגריל וגם לתת את הטיפ המושלם שישדרג לכם את הבשר לעוד יותר נימוח וטעים. מצאנו ארבעה גברים שישמחו לשתף על האהבה שלהם לחלבונים - ולא רק ביום העצמאות.
אלמוג בן דוד (48) נשוי ואבא לשלושה ילדים מבא שבע
הטיפ שלי למנגל מושלם:
"שילוב של בשר איכותי, אש טובה, משפחה, חברים טובים והרבה מצב רוח.
לא משנה אם זה סטייקים, כנפיים או ירקות – העיקר זה האווירה והאהבה ששמים על האש.
טיפ לתיבול בשר: מלח ופלפל - כל המוסיף גורע".
אסף ממן, נשוי ואבא לחמישה ילדים מבאר שבע
עובד בתרכובות ברום
הטיפ שלי למנגל מושלם:
"תדעו תמיד מי שעל המנגל אוכל הכי הרבה.
ולמי שמכין סטייק אנטריקוט: יש להוריד מהמנגל למגש, לתת לסטייק לנוח שלוש דקות ואז לחתוך אותו לרצועות. לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס ובתאבון".
די ג׳יי צ'ומפי (49) נשוי ואבא לארבעה ילדים מדימונה
חצי מההרכב הטראנס דליריוס
הטיפ שלי למנגל מושלם:
"זה קודם כל מתחיל בהכנת הבשר. איך שתכינו את הבשר ככה הוא ייצא. אחרי הצלייה שלו במנגל, ולקראת יום הולדת ה77 למדינת ישראל, אפנק במתכון לקציצות קבב הכי מושלמות שיש, ואומר לכם את זה באחריות - כדאי לכם לנסות.
רוב הישראלים אוהבים סטייקים ובצדק. אנחנו אוהבים איכות, אז צריך למי ששם את הסטייק על המנגל - בחיים לא מוסיפים לו תוך כדי שהוא בצריבה מלח ופלפל, מהסיבה הפשוטה שכל מי ששם מלח ופלפל בזמן הצלייה פשוט מייבש את הבשר. המלח שנספג פשוט מאוד מייבש אותו ולכן יש הרבה מאוד פעמים שהסטייקים שלכם יוצאים כמו גומי.
עכשיו כמו שהבטחתי, קבלו מתכון לקציצות קבב: מהקצב קילו מכסה בקר (זה בשר טחון) שזה בשר שטוחנים אותו פעם אחת ולא פעמיים. עוד בהיותכם אצל הקצב, תבקשו ממנו שיטחון לכם גם רבע קילו שומן כבש ושיוסיף את זה לבשר.
עכשיו ניגש לתיבול: ברגע שהבשר מעורבב ביחד עם השומן, כבש קוצצים פטרוזיליה שלמה ,קוצצים בצל דק דק ומוסיפים לבשר טחון. מטבלים בפלפל שחור, מלח והסוד שלי לקציצות מושלמות זה כף מרק עוף. כן כן, כף מרק עוף. להוסיף לכל זה כוס של 200 מיל מים בשביל שהבשר ייצא אוורירי, ללוש טוב טוב את הבשר זה גולת הכותרת. מי שלש טוב טוב את הבשר קבב אין ספק שכל הטעמים מתחברים, וזה גם נותן טעם אחיד לקציצות.
לאחר מכן נותנים לבשר לנוח שעתיים במקרר כדי שכל הטעמים יסגרו בתוך הבשר, ואחר כך מתחילים לכדרר ולהכין קציצות קבב.
ניתן גם לשפד את הבשר למי שאוהב בשיפוד.
תגלית השנה: כבד בקר עם שומן כבש קונים כבד בקר חותכים אותו לקוביות קונים שומן כבש חותכים אותו לקוביות ומתחילים לשפד אחד כבד בקר אחד שומן כבש אחד כבד בקר אחד שומן כבש וככה עושים מספר גדול של שיפודים. תאמינו לי הולכים לטרוף את זה, כמו סוכריה לילד קטן. מניחים את זה על המנגל ופשוט מטבלים את זה תוך כדי שהוא על המנגל עם מלח ופלפל והופכים צד עם מלח ופלפל - לא צולים את זה יותר מחצי דקה על המנגל .עוד דקה בכל צד ותאמינו לי יוצא מעדן אחד שלם
חג שמח למדינת ישראל, ואל תשכחו יום העצמאות זה יום המנגל הישראלי, אז תנפנפו ותהנו מכל רגע כי אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר.
דודו מלכה (54) מבאר שבע
עובד בבית חולים סרוקה כטכנאי מכונות
הטיפ שלי למנגל מושלם:
תיבול לפרגיות וכנפיים: צ'ילי מתוק, פפריקה אדומה מתוקה, מרק עוף, מיונז, טריאקי וקורנית.
מערבבים את כל הפרודוקטים, להניח במקרר כשעה ואז למנגל.
מתכון לאסאדו:
מורחים את הבשר בחרדל דיז'ון גרגירים, שום ,טימין, רוטב ברביקיו, סילאן, חצי כוס יין אדום ולעטוף היטב בנייר כסף + נייר פרגמנט.
להכניס לתנור למשך כ-4 שעות על 160 מעלות.
בתיאבון
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]