צו הסגירה יישאר בתוקף: בית המשפט דחה את עתירת "גן שילת" בבאר שבע

$(function(){setImageBanner('aba3158e-0f5b-4af9-8558-3e16bad2b4fc','/dyncontent/2025/6/11/b2c563b5-3451-42ad-81b1-132e3146cecf.jpg',19620,'עזריאלי בבילון 0625 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

השופט קבע כי הליקויים שנמצאו במסגרת חמורים ומהווים סכנה ממשית לשלום הילדים, ובהם צפיפות חריגה, מחסור בכוח אדם, תשתיות לקויות וליקויים תברואתיים – ולא מצא עילה להתערבות בהחלטת משרד החינוך לסגור את הגן

צילום: shutterstock אילוסטרציה

בית משפט השלום בבאר שבע דחה את עתירת מנהלי "גן שילת" נגד צו הסגירה שהוצא למקום על ידי משרד החינוך, וקיבל את עמדת המדינה לפיה אין עילה משפטית לבטל את הצו, שהוצא בעקבות שורת ליקויים חמורים שנמצאו במקום ואשר הצביעו על סכנה מיידית לשלום הפעוטות. את המדינה ייצגה עו"ד גל בן גיאת מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי).

על פי פסק הדין, צו הסגירה הוצא לפני כשבוע על ידי סמנכ"ל ומנהל מינהל רישוי, בקשה ואכיפה במשרד החינוך, לאחר ביקורות שבוצעו בגן ואשר העלו ממצאים מדאיגים. בין היתר, התגלה כי בכיתת התינוקות שאושרה ל-7 פעוטות בלבד, שהו בפועל 15 ילדים – למעלה מפי שניים מהמותר. גם בכיתת הבוגרים נמצאה חריגה משמעותית, כאשר במקום 10 ילדים שאושרו – נמצאו 20.

עוד עלה כי מספר המטפלות בפועל היה נמוך משמעותית מהנדרש לפי התקנות, וכי נעשה שימוש בפריטים שאינם מאושרים לגני ילדים. בביקורת פתע שנערכה מספר חודשים לאחר מכן, התברר כי אף שמדובר בליקויים מהותיים, הם טרם תוקנו. ממצאי אותה ביקורת הצביעו על כשלים תברואתיים ובטיחותיים נוספים – בהם היעדר ארוחות מזינות במשך מספר ימים, גישה חופשית של ילדים למטבח פעיל, מטבח מלוכלך ומקרר במצב תחזוקתי לקוי. בנוסף, נמצאו ליקויים באכיפת חוק התקנת המצלמות – אלמנט מרכזי בפיקוח על שלומם וביטחונם של הילדים.

מנהלי הגן טענו בעתירתם, בין היתר, כי לא ניתנה להם זכות לשימוע עובר להוצאת הצו, וכי הליקויים שנמצאו אינם חמורים במידה המצדיקה סגירה מיידית של המסגרת. עם זאת, בית המשפט לא קיבל את טענותיהם.

בפסק דינו, ציין השופט ירון פנש כי אין מקום להתערבות בהחלטת משרד החינוך, שכן לא נפל פגם בשיקול הדעת המנהלי. "בית המשפט אמור להתערב רק כאשר מתקיימים פגמים ברורים בשיקול הדעת של הרשות המינהלית – ולא מצאתי כי זהו המקרה. אשר לטענה בדבר אי מתן שימוע, הרי שהמשיב פעל כדין בהתאם למצב ולסמכותו... משנמצא כי קיימת אפשרות ממשית לפגיעה בשלומם של הפעוטות, לא היה מנוס מהפעלת סמכותו", כתב השופט. עוד הדגיש כי "רשימת הליקויים מדברת בעד עצמה, ולא מצאתי כי מדובר בליקויים טכניים או כאלה שניתן לעבור עליהם לסדר היום".

משמעות ההחלטה היא שצו הסגירה שהוצא ל"גן שילת" יישאר בתוקפו, והמוסד לא יוכל לשוב ולהפעיל את המסגרת עד להודעה חדשה ובהתאם להנחיות משרד החינוך.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('6e8e88e8-0954-4f1d-9404-09db57920a82','/dyncontent/2025/6/9/0362a4bd-e169-4692-a116-c14a7b035054.gif',19613,'תחבורה 0625 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה