מטעמים ללא גלוטן | צילומים באדיבות "אמל ללא גלוטן"

תזונה נכונה תורמת לבריאותנו ומונעת מחלות. תזונה כזו מתחילה בבחירה מושכלת של מוצרים מתאימים.

לרגל יום הצליאק הבינלאומי שחל היום, מכבי שירותי בריאות יזמה סיורים מיוחדים לתזונה ללא גלוטן, ברשת שופרסל בעיר באר שבע, במהלכם מקבלים המשתתפים הדרכה מעשית מתזונאית קלינית, תוך כדי סיור בין המדפים.

הסיורים מתקיימים בסניף שופרסל אקסטרה דיל ברחוב סולל בונה 2, קריית יהודית, באר שבע.

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('24c65131-2bee-401e-98d0-d5be02774ea3','/dyncontent/2019/10/10/7f94d502-5d13-4d53-8b4c-7c00d1c32830.jpg',9242,'',510,80,true);},15],[function() {setImageBanner('24c65131-2bee-401e-98d0-d5be02774ea3','/dyncontent/2019/9/11/45246763-6774-44b3-9174-29459cab723d.jpg',9000,'',510,80,true);},15]]);

המשתתפים בסיור מקבלים מהתזונאית הקלינית מידע רב אודות המזונות המומלצים לאנשים המאובחנים עם צליאק, הדרכה כיצד לפרש את הכתוב בתוויות המזון, עצות הנוגעות להמרת מזונות אהובים למזונות דלי גלוטן כמו גם חטיפים וממתקים, במוצרי מזון טעימים ובריאים וכמובן מענה לשאלות שיעלו.

בניית סל צריכה תזונתי בריא עלולה להצטייר כמטלה מייגעת ויקרה כאשר לא מודעים לאפשרויות, במיוחד כאשר יש צורך רפואי בתזונה נטולת גלוטן. הסיור המעשי עם התזונאית הקלינית בסופר מדגים כיצד ניתן לבנות בקלות סל קניות בריא, לעצמכם ולמשפחתכם. בין השאר עוסק הסיור בהיבטים של קניה נבונה של מזון. מה המשמעות של אכילה ללא גלוטן מבחינה תזונתית. הבנה של הרשום על תוויות המזון השונות, של סימון תזונתי על גבי המוצר, ואיך יודעים מה באמת מרכיב את המזון ואיזה מוצר איכותי יותר, וכן מהם המוצרים המתאימים עבור בניית תפריט מאוזן ומגוון. מהם תחליפי הגלוטן הקיימים בשוק, איזה מומלצים יותר ופחות. כיצד ניתן לבנות תפריט שלם ללא צורך בגלוטן. בדיקת מוצרים שונים ללא גלוטן– לחמים שונים/ פסטות/ קמחים, רעיונות לאפיה, תבלינים.

הסיורים פתוחים לחברי כל קופות החולים, וניתן להירשם לסיורים הקרובים בקישור: http://bit.ly/2lfBjQI

סמדר פרימור, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות הסבירה: "כיום יש מגוון פתרונות תזונתיים למטופלים עם צליאק. ניתן למצוא מזון שהוא גם בריא, גם טעים וגם ללא גלוטן. הסיור נותן מענה בדיוק לכך".

שי סלע יו"ר עמותת צליאק בישראל הוסיף: "בניגוד לדעה הרווחת, מזון ללא גלוטן איננו בריא יותר ממזון המכיל גלוטן. להיפך, לעיתים קרובות מאפים ללא גלוטן עתירים בנתרן, בסוכר ובחומרים מייצבים. מחלת הצליאק מגבילה את הגיוון בתפריט ולכן בניית סל צריכה תזונתי בריא ללא גלוטן היא מטלה מייגעת ויקרה, המעמיסה קושי לוגיסטי וכלכלי כבד מנשוא על קהילת הצליאק בישראל כמו בעולם כולו. לרגל יום המודעות למחלת הצליאק יזמנו שיתוף פעולה עם מכבי שירותי בריאות ורשת שופרסל: מבצעים והנחות משמעותיות על מוצרים ללא גלוטן ללקוחות שופרסל, וסיור מעשי עם תזונאית קלינית בסופר".