צעד נוסף או תעלול התחמקות? בדרך להקמתו של בית החולים החדש
21.02.19 / 17:06
בספטמבר 2014 החליטה הממשלה על הקמת בית חולים שני בבאר שבע, אך מאז חלפו ארבע שנים ודבר לא התקדם. כעת, מפרסם משרד הבריאות קול קורא להיוועצות עם בעלי עניין, אך יש מי שמוחים וטוענים לסחבת והפקרת בריאותם של תושבי הדרום
בספטמבר 2014 החליטה ממשלת ישראל על הקמת בית חולים נוסף בבאר שבע, זאת לאור המלצת ועדת אפק בראשותו של פרופ' ארנון אפק. במסגרת זאת, החליטה המדינה להציב יעד לפרסום מכרז להקמת בית החולים עד ספטמבר 2016, אך החלטה זו מעולם לא התממשה ונעצרה בשלב ועדת ההיגוי המשותפת למשרד הבריאות ולאוצר.
לאחר שחלפו יותר מארבע שנים מהחלטת הממשלה, בשלישי האחרון פרסם משרד הבריאות קול קורא להיוועצות עם בעלי עניין, בנוגע להקמת בית חולים ציבורי בבאר שבע, שיקרא ע"ש נשיא המדינה המנוח שמעון פרס.
מי שמוחים על הסחבת ועל פרסום הקול הקורא להיוועצות עם בעלי עניין הם קואליציית ארגוני הבריאות בנגב, אשר שלחו מכתב נוקב לראש הממשלה, שר הבריאות ושר האוצר ובו ציינו: "אנו פונים אליכם בדחיפות מאחר שנודע כי משרד הבריאות מתכוון לפרסם בקרוב קול קורא למידע RFI בסוגיית המודלים הכלכליים להפעלת בית חולים שני בנגב. אנו תובעים לבטל לחלוטין את הקול הקורא, ולפרסם ללא כל דיחוי נוסף מכרזים להקמת בית החולים ולהפעלתו. לאחר 4 שנות עיכובים מאז החליטה הממשלה על הקמת בית החולים, בהיענות להמלצה העיקרית של ועדת אפק שדנה בנושא, כל עיכוב נוסף הוא בלתי נסבל, ומהווה פגיעה בלתי סבירה ובלתי מידתית בזכותם של תושבי הדרום לבריאות".
ואף הוסיפו: "נראה שמדובר בתעלול התחמקות לדחיית הקמתו של בית החולים או בתעמולת בחירות. ראוי להזכיר לציבור כי סגן השר ליצמן הכריז בינואר 2017 כי בתוך שלושה חודשים תונח אבן הפינה לבית החולים, אך מאז כמעט כלום לא קרה. כחלון וליצמן זורים חול בעיני תושבי הנגב. קואליציית ארגוני הבריאות תובעת לכנס בדחיפות את ועדת ההיגוי ולהכריע על הקמת בית חולים ציבורי, שהינה בעלת חשיבות עצומה למימוש הזכות לחיים והזכות לבריאות של תושבי הנגב".
ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', התייחס לטענות הרבות שהועלו לאחרונה, בתכניתו של אפי טריגר בגלצ ואמר: "ראשית, בוא נדייק ההליך החל כבר לפני כמה שנים, ההחלטה התקבלה בשנת 2014, החלטת ממשלה אחרי מאבק ממושך שלנו ראשי הרשויות בנגב ומאז אנחנו מתקדמים. סיימנו ועדות היגוי, העירייה כבר הקצתה קרקע של למעלה מאלף דונם, 300 דונם לטובת בית חולים חדשני ומתקדם ברמה בינלאומית ובנוסף עוד 700 דונם לטובת קריית ביוטק שם יפתחו פתרונות מתקדמים עבור מערכת הבריאות".
"אנחנו מתקדמים עכשיו אחרי התכנון הראשוני לקראת הפקדת תב"ע, מה שעשה משרד הבריאות בימים אלו זו התקדמות מאוד מעשית וממשית ופרסם את הקול קורא להיוועצות עם בלי העניין. מי אלו בעלי העניין? הקופות השונות, כי אנחנו מדברים על בית חולים ציבורי". לצד זאת הוסיף ואמר: "אני מעריך שבית החולים לא יוקם תוך 5 שנים, בוא נהיה ריאליים, אבל אם מדינת ישראל תיכנס לקצב כמו שמשרד הבריאות ואגף התקציבים באוצר חברו אלינו ועובדים איתנו יד ביד ואכן יחליטו במדינה להאיץ את זה, להערכתי בין 8 ל-10 שנים יכול לקום בית חולים נוסף בנגב".
כמו כן, כאשר נשאל האם לא עדיף להשקיע את התקציבים בבית החולים הקיים, השיב דנילוביץ': "זה לא סותר, אפשר גם וגם וצריך לומר ביושר המרכז הרפואי סורוקה תמיד יישאר העוגן המרכזי שלנו כאן בנגב, אבל כמה אפשר להגדיל אותו ולהרחיב אותו? יש כאן משהו שאנחנו לא מוכנים לקבל אותו ובגלל זה הובלנו את המאבק הזה לפני מספר שנים. בגוש דן יש 5 או 6 בתי חולים, בצפון 3, רק בנגב אין תחרות, הנגב הוא השטח הגדול ביותר במדינת ישראל, אי אפשר שיהיה רק בית חולים אחד בנגב וגם הוא יהיה סתום ופקוק, כמה הוא יכול להכיל? מדינת ישראל חייבת לתכנן את המחר והמחר הזה מגיע הוא מגיע מהר מאוד".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]