לא מכבר הוכתרה באר שבע כאחד משבעת מוקדי ההיי-טק העולמיים העתידיים. אבל כמה שנים טובות היא סיפור של צמיחה והצלחה. מיתוגה כבירת הסייבר הישראלית, העתקת מעוזי הטכנולוגיה של צה"ל לסביבותיה והישגיה של אוניברסיטת בן גוריון הם רק כמה מהגורמים שהפכו אותה לכזאת. כמו תמיד, בעקבות ההצלחות מגיעה גם האוכלוסייה החדשה, שמזרימה לעיר דם רענן ותורמת את שלה לשינוי פניה. בכל מה שקשור לפתרונות נדל"ן עבורה, ברור שמשהו חדש קורה בעיר.   

הדמיה באדיבות חב' הדמיות: ALLIN

את הרעיון להקים שכונה נפרדת הגה ראש העיר, רוביק דנילוביץ', שחיפש פתרון יצירתי למסת הדיירים החדשים הצפויים להגיע בשנים הקרובות לבירת הנגב. היה ברור שההפרדה חייבת להיות לא רק גיאוגרפית אלא גם כלכלית, עם חברה כלכלית נבדלת והשקעות ייעודיות רבות.

בהרבה מובנים, שכונת הפארק היא פלא הנדסי: משטח חולי לאגם המלאכותי הגדול במדינה, מסביב לו פארק ירוק רחב ידיים, ובצמוד לפארק שכונה חדשה מהניילונים. זו אמורה לתפקד כעיר קטנה לכל דבר ועניין, עם כלל השירותים והמערכות הנדרשות שפועלים ממש בתוכה, עוד הרבה לפני מסירת הדירות.

התב"ע החדשה לשכונה הכתיבה סטנדרטים מחמירים בכל מה שנוגע לבנייה ירוקה. בין היתר, מדובר בניצול יעיל של גז טבעי, המנותב ישירות לשכונה ויוכל בעתיד לספק חשמל לדירות ולהחליף את הדלק במכוניות. התכנון והבנייה הייחודיים מושכים כיום אדריכלים ומהנדסים מכל הארץ ואף מחו"ל, שמבקשים לראות איך בונים היום שכונה חדשה ומודרנית ממש מאפס.

הדמיה באדיבות חב' הדמיות: ALLIN

דונם וחצי של ירוק לכל בית אב

בסך הכל תכיל השכונה 4,500 דירות. הבניינים ינועו בין 8 קומות לצמודי קרקע. כמתחייב מהסכם הגג, 24 חודשים מרגע עליית הקבלן הראשון לקרקע, כלומר עוד לפני האכלוס, כבר יעמדו בשכונה גני ילדים ובתי ספר מוכנים לקליטה. עוד נקבע כי 70% מהשכונה תימסר על-ידי כלל היזמים בעת ובעונה אחת. יש לכך משמעות רבה: כלקח ממחוזות אחרים, שבהם התגוררו התושבים בתוך אתרי בנייה במשך תקופה ממושכת, שכונת הדגל של באר שבע תיבנה ותאויש כמקשה אחת.

מבחינה גיאוגרפית, השכונה שוכנת דרומית לשאר חלקי באר שבע, על כביש 25 בואכה 40 - מול איקאה ולא רחוק ממתחם Big, סינמה סיטי ויס פלאנט. הכניסה אליה נפרדת מזו של העיר עצמה - הישר מכביש 40, רק כמה דקות מכביש 6, מבלי לעבור כלל במרכז באר שבע ובעורקי התנועה הראשיים. בשכונה עצמה יהיו קריית חינוך מהגן עד י"ב, שטחי מסחר ופעילויות לכל הגילים. היא תוכננה כך שבעצם, אין סיבה לצאת. מי שבכל זאת ימצא אחת, הרכבת הקלה שמתוכננת בעיר אמורה לשרת את השכונה ולחבר אותה הן לבאר שבע והן לקווים הארציים.

האגם המלאכותי, בשטח של 90 דונם, כבר מוכן וגדוש מים, ובקרוב ינוקד בסירות משוטים. הוא ישתקף היטב מחזית בנייני הקצה ויקנה לשכונה כולה, יחד עם פארק 5,300 הדונם - כדונם וחצי של ירוק מול העיניים לכל בית אב - אווירה פסטורלית. ואם בכל אלה אין די, לאחד מפרויקטי הבינוי המרכזיים בשכונה גויס אחד המעצבים הידועים במדינה, שאמור להפוך את הטוב מאוד למושלם.

הדמיה באדיבות חב' הדמיות: ALLIN

דופלקס גן ומרפסת בפחות ממיליון וחצי

באר שבע-טאצ' עומד להיות מתחם המגורים המעוצב בבירת הנגב ובמרחב כולו. הוא יכלול 800 מיחידות הדיור של שכונת הפארק החדשה, עם הטאצ' העיצובי של מומחה ההום סטיילינג מושיק גלאמין. בין היתר, המפרט כולל תריסים חשמליים, אסלות סמויות תלויות, ריצוף 80X80 ועוד ועוד. הבניינים המשותפים, שלפי התב"ע אמורים להעמיד חדר בסיסי לרווחת הילדים, יכללו מתחם ג'ימבורי מלא. הדירות עצמן הן של 3 עד 6 חדרים, כולל דופלקסים, מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים. האכלוס צפוי במהלך 2021, ולמי שיקדים לרכוש מצפים מחירי פריסייל מפתיעים באמת ותנאי מימון נוחים.

בשלב הפריסייל, דירת 3 חדרים זמינה החל ממיליון שקלים; 4 חדרים החל מ-1,180,000; ו-5 החל מ-1,280,000. דירת מיני פנטהאוז עולה כעת החל מ-1.3 מיליון. עם עוד קצת השקעה, החל מ-1,450,000, אפשר להגיע לדופלקס דו מפלסי בבניין בוטיק של 3 קומות, שמרגיש כמו וילה: מרפסת גן, מרפסת בקומה השנייה, שתי חניות וכניסה נפרדת.         

את יחידות הדיור הללו מספקים שלושה יזמים שחברו לפרויקט: שובל, סלעית וטובולסקי. הם גם אלה שיעלו ראשונים על הקרקע לבינוי. מהדירות ניתן להתרשם במשרד מכירות שהוא מוזיאון בפני עצמו, עם מודל ענק ביחס של 1:150. למשקיעים ולמשפרי הדיור מוצעים בשלב המכירה המוקדמת תנאי מימון של 80-20: 20% מהעלות בחתימת העסקה ו-80% לפני המסירה. כך או כך, הפארק והאגם, הדירות המעוצבות והזדמנויות התעסוקה החדשות של הדרום מחכים במלוא מאת האחוזים.

רוצה לשמוע עוד? השאר פרטים:

שם מלא
דואל אלקטרוני
טלפון
הערות

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]