בעקבות חיידק הליסטריה: תינוק פג שנולד בשבוע ה-25 מת השבוע בבית החולים סורוקה

$(function(){setImageBanner('69b71d0c-414c-4cb9-b52e-5af4e96f02fd','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

אישה שנדבקה בחיידק הליסטריה נאלצה ללדת בשבוע ה-25 להריונה והפג נולד במצב קשה, כעבור יומיים נקבע מותו. במשרד הבריאות נבדקת האפשרות שמקור ההידבקות הוא בנקניק פסטרמה

מיון יולדות סורוקה. צילום: שרון טל

אישה בהריון שהגיעה לבית החולים סורוקה השבוע, נאלצה ללדת בלידה מוקדמת לאחר שנדבקה בחיידק הליסטריה, כך פורסם בחדשות כאן 11. האישה ילדה את תינוקה, פג, בשבוע ה-25 להריונה אשר סיכויו להישרדות היו נמוכים. למרות שבבית החולים נאבקו על חייו, כעבור יומיים נקבע מותו של התינוק. במשרד הבריאות בודקים האם מקור ההידבקות הוא בנקניק פסטרמה, מזון מקולקל שכנראה האישה אכלה.

מחלת הליסטריוזיס, זו המחלה הנגרמת על ידי חיידק הליסטריה, מקורה בחיידק סביבתי המצוי באדמה ובמזונות שונים. לחיידק תכונות ייחודיות המאפשרות לו להתפתח ולהתרבות בתנאי קירור - מקרר בקור של 4 מעלות צלסיוס, כמו כן במזון המכיל ריכוזי מלח גבוהים כגון דג מלוח או מעושן. המחלה עלולה להופיע בסימנים דמויי שפעת (חום, עייפות, בחילה ולעתים רחוקות הופעת הקאות ושלשולים). לעתים המחלה מופיעה בצורה קשה כמו למשל אלח דם, דלקת קרום המוח (בעיקר אצל ילדים ותינוקות), ובנשים הרות- הפלות או לידות מוקדמות הכרוכות בפגיעות קשות בעובר. אחת הדרכים העיקריות להעברת המחלה היא ע"י אכילת מזון המזוהם בחיידק, ביניהם גם בשר בעישון קר, כמו נקניק הפסטרמה.

המקרה הזה מצטרף לעשרות מקרים שהיו בשנה האחרונה בדרום, בעיקר במגזר הבדואי, של נשים בהיריון שמגיעות למצב של הפלה כתוצאה מהידבקות בחיידק הליסטריה. במשרד הבריאות הודיעו כי מקור ההדבקות הוא בנקניק פסטרמה של חברת "אלמדאאין" מירושלים. כעת נבדק האם האישה ההרה שאיבדה את תינוקה באירוע האחרון אכלה מוצר זה.

זוהי הודעת משרד הבריאות בנושא:

​משרד הבריאות מודיע כי בתום חקירה מתמשכת נמצא המקור האפשרי לצבר תחלואה משמעותי עקב חיידק הליסטריה בעיקר בדרום הארץ בישובים במגזר הבדואי. החשד למקור התחלואה במוצרים מתוצרת "חברת אלמדאאין" בירושלים. המשרד רואה לנכון לשוב ולהדגיש את הסכנה בצריכת המוצרים עליהם יצאה הודעת "ההחזרה היזומה" של החברה ואת חשיבות ההקפדה על המלצות משרד הבריאות בשגרה למניעת ליסטריוזיס באוכלוסיות בסיכון. 

משרד הבריאות מודיע כי בעקבות חקירה אפידמיולוגית מאומצת וכתוצאה של שיתוף פעולה מתמשך בין לשכת בריאות ירושלים, לשכת בריאות דרום יחד עם שירות המזון של משרד הבריאות נמצא המקור האפשרי לצבר תחלואה עקב חיידק הליסטריה בעיקר בדרום הארץ, בעיקר בקרב ישובים במגזר הבדואי בין היתר דווחו למשרד הבריאות למעלה מ-30 מקרים, חלקם קשים הכוללים זיהום פולשני וגם תמותת עוברים, בעיקר באזור הדרום ובעיקר בקרב ישובים במגזר הבדואי. המשרד מודיע כי מדובר בצבר תחלואה משמעותי, במונחים מקומיים ובמצב לא שכיח שבו נמצא גורם התחלואה. 

בדיגום מזון שנערך על ידי שירות המזון במחוז דרום לפי מידע שעלה בחקירת מקרי תחלואה, נמצא חיידק מסוג ליסטריה מונוציטוגנס במוצרי "פסטרמה מעדני ירושלים" ו"סלמי מעושן מעדני ירושלים" באריזות של 200 ו- 400 גרם מתוצרת חברת אלמדאאין למוצרי מזון (מאדקו) בע"מ , תאריך הייצור של המוצרים הוא 08/10/2018 ותאריך התפוגה הוא 07/01/2019 . לאור הימצאות הליסטריה בוצעה  "החזרה היזומה" של המוצר. כעת מתבצעת סדרת פעולות על ידי משרד הבריאות על מנת למנוע שיווק אפשרי של מוצרים נגועים בחיידק הליסטריה ממקור זה. 

על כן המשרד רואה לנכון לשוב ולהדגיש את הסכנה בצריכת המוצרים עליהם יצאה הודעת "ההחזרה היזומה" של החברה ואת חשיבות ההקפדה על המלצות משרד הבריאות בשגרה למניעת ליסטריוזיס באוכלוסיות בסיכון . 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('a5b8ccfb-bedc-42e3-a28f-0b0f22777984','/dyncontent/2024/3/17/260ec54c-8061-40bc-b317-3feb9c3dde6a.gif',17630,'סמי 0324 אייטם ת',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה