שני סגני נשיא חדשים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

$(function(){setImageBanner('d9724af4-96a7-40ab-854f-5efb308ef0e4','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

הועד המנהל של אוניברסיטת בן-גוריון אישר היום את המלצתו של נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, למינוי שני סגני נשיא במוסד האקדמי: פרופ' לימור אהרנסון-דניאל לתפקיד סגנית הנשיא לקשרים בינלאומיים ((Vice President of Global Engagement ופרופ' דן בלומברג, לתפקיד סגן הנשיא לפיתוח תעשייתי ואזורי ((Vice President for Regional Development. המינוי הוא לתקופה של 4 שנים

במסגרת תפקידה החדש, פרופ' לימור אהרנסון-דניאל, תהיה אחראית על פיתוח אסטרטגיות להגברת הנוכחות הגלובלית של אוניברסיטת בן-גוריון. סגנית הנשיא תעבוד עם הנשיא, הרקטור וסגני הנשיא האחרים על מנת לכונן ולבסס קשרים אסטרטגיים בחו"ל למינוף המחקר באוניברסיטה, לחזק את המצוינות האקדמית והמחויבות לאימפקט חברתי בעולם המתפתח, כמו גם להעצמת המוניטין הבינלאומי של האוניברסיטה. לשכת סגנית הנשיא תהיה אחראית על המחלקה לקשרים אקדמיים בינלאומיים, אשר אמונה על הסטודנטים הבינלאומיים במוסד, על חילופי סטודנטים, וסגל. באחריות סגנית הנשיא מאגר החוזים וההסכמים עם מוסדות עמיתים בחו"ל, כמו גם הפיקוח על ויזות וביטוחי בריאות עבור כלל הסטודנטים והחוקרים/מרצים הזרים באוניברסיטה.

פרופ' לימור אהרנסון-דניאל. צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון

פרופ' אהרנסון-דניאל הינה פרופ' מן המניין בבית הספר (בהקמה) לבריאות הציבור שבפקולטה למדעי הבריאות. היא בעלת תואר ראשון בסטטיסטיקה מאוניברסיטת תל-אביב ודוקטורט בבריאות הציבור מאוניברסיטת הונג-קונג. היא הצטרפה לאוניברסיטה בשנת 2008 ועומדת בראש המרכז האוניברסיטאי לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום ואסון. בין 2011-2016 כיהנה כרמ"ח רפואת חירום עד מינויה כסגנית הרקטור לקשרים אקדמיים בינלאומיים. במסגרת תפקיד זה התניעה תהליכים לקידום הבינלאומיות והובילה את פיתוח תכנית החומש אשר הוגשה למל"ג וזיכתה את האוניברסיטה בתקציב יעודי לקידום הבינלאומיות במוסד.

פרופ' דן בלומברג כיהן עד לאחרונה סגן הנשיאה ודיקן למחקר ופיתוח באוניברסיטה. במסגרת תפקידו כסגן הנשיא ודיקן למחקר ופיתוח, הוביל בלומברג פרויקטים, מיזמים ושיתופי פעולה רבים בארץ ובעולם, במכלול רחב של נושאים ותחומים. בתקופת כהונתו, נרקמו קשרי מחקר עם אוניברסיטאות באריזונה, באילינוי, בית חולים בסינסינטי, בסין ועוד מדינות בעולם.  כמו כן, נרקמו שיתופי פעולה חדשים עם משטרת ישראל, מערכת הביטחון, תעשיות ישראליות ובין לאומיות וגויסו מענקי מחקר בהיקפים נרחבים.

פרופ' דן בלומברג. צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון

במסגרת תפקידו החדש, פרופ' בלומברג יהיה אחראי על פיתוח ושמירת תפקידה האסטרטגי של האוניברסיטה בבניית אשכול ההיי-טק סביב אוניברסיטת בן-גוריון, בבאר-שבע ובנגב, יהיה בעל השפעה בינלאומית בתחומי מפתח של מחקר יישומי. הוא ישים דגש על אינטראקציות המבוססות על שותפויות שיפתחו את הקשרים של האוניברסיטה עם המגזר הפרטי והממשלתי בפיתוח האקו-סיסטם של ההיי-טק בנגב. 

פרופ' בלומברג חבר באקדמיה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה (IAA ) ועומד בראש המעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית באוניברסיטת בן-גוריון. הוא למד באריזונה במעבדה המופעלת על ידי סוכנות החלל האמריקאית לחקר הגיאולוגיה של כוכבי לכת.  הוא מוביל מחקרים פורצי דרך בתחום חישה מרחוק, שבהם נעשה שימוש במערכות תצפית המותקנות על לוויינים ומטוסים לחקר כדור הארץ או פלנטות אחרות.  בנוסף, שימש פרופ' בלומברג כחוקר שותף במעבדת מכ"מ של נאסא שהותקנה על מעבורת חלל ואחרת של סוכנות החלל הגרמנית ועסק במחקר על היכולת להשתמש במערכות מכ"מ ומערכות היפר ספקטראליות לחקר הסביבה. הוא עומד בראש המרכז לביטחון המולדת (Homeland Security). פרופ' בלומברג מילא שורת תפקידים בכירים באוניברסיטה, לרבות הקמת תכנית 'קמפוס ירוק,' אשר זכתה להכרה בינלאומית. פרופ' בלומברג וצוות מעבדתו הובילו, ביחד עם התעשיה  האווירית, פרויקט ייחודי של שיגור נאנו-לוין, ה- BGUSAT, אשר פעיל מזה כשנתיים בחלל ומצלם את כדור הארץ. הלוויין הזעיר מצויד במצלמה מיוחדת המסוגלת לזהות תופעות אקלימיות שונות ובמערכת בקרה המאפשרת בחירה של אזורי הצילום והמחקר. תחנת קרקע ייעודית לקליטת התמונות הוקמה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כדי לאפשר לסטודנטים ולחוקרים לקבל את הנתונים ולנתחם.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('741d34c8-b395-4990-bf97-5e4ada2ebd0a','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה