אזור התעשייה בעמק שרה הוא כל מה שניתן לצפות ממקום שכזה: אווירה סואנת, עשרות עובדים ומשאיות, מפעלים ומחסנים גדולים שנמצאים בכל מקום. אך האם ידעתם שבלב ההמולה, ממש במרחק נגיעה מכם, שוכנת פנינה פריזאית של ממש, כזו שבין רגע תגרום לכם להתנתק מעומס היומיום ולהתפנק עד הסוף עם טעמים מיוחדים ובהחלט נדירים?

צילום: טליה קרודו

בית הקפה שי-לי נפתח בספטמבר 2016 על ידי מי-טל חי שבכלל למדה משפטים והייתה בדרכה לקריירה מבטיחה כעורכת דין. את פסקי הדין והדיונים המשפטיים החליפו תנור האפייה, הקמח והשמרים כשהחליטה ללכת עם הלב שלה וללמוד קונדיטוריה מקצועית בבית הספר "בישולים" ולאחר מכן השתלמה בלא מעט קורסים מקצועיים בתחום (כדוגמת כיתת האומן של הקונדיטורית המפורסמת אסטלה) והמשיכה ללמוד ממיטב המורים בתחום האפייה והקונדיטוריה בישראל (ערן שוורצברג, אנומרל, ברי סייג ועוד). מי-טל, שמאז ומתמיד נמשכה לעולם הקונדיטוריה והחלה להתמקצע בבולנג'רי ובלימודי בישול עשור לפני פתיחת בית הקפה, הרגישה שעל אף האתגרים הכרוכים בניהול עסק שכזה, בהחלט עלתה על דרך המלך.  

כבר בכניסה תרגישו את האווירה המיוחדת של המקום. עיצוב מודרני עם צבעים עדינים ונעימים שנראה שנעשה לאחר הרבה מחשבה. המתחם המקורה והממוזג "מנתק" את היושבים מרעשי הרחוב ומייצר אווירה אינטימית ונעימה. ואחרי שטעמנו עם העיניים, חייבים לדבר על הדבר האמתי: האוכל שמקבלים בשי-לי הוא ככל הנראה הדבר הכי מרענן שתוכלו למצוא באזור. מנות גורמה כמו VIVA LA FRANCE שהוא בעצם קרואסון חמאה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן, "ההמבורגר של לאה" – לחמניית בריוש עם קציצת פטריות ועשבי תיבול, ביצת עין ואיולי פלפלים וצ'ימיצ'ורי, מגוון סלטים טריים ופסטות מיוחדות בעבודת יד עם רטבים עשירים המוכנים כולם במקום. חומרי הגלם האיכותיים והכנת כל המוצרים במקום (למעט הפסטות שנרכשות מרביולון) תוך הקפדה ודיוק בטעמים, הופכים כל ביס לבלתי נשכח ובאמת שקשה לחשוב על מקום שמגיש תפריט חלבי כל כך עשיר ומיוחד. ארוחת בוקר טעימה במיוחד, עם מגוון לחמים מתוצרת המקום – כבר אמרנו? לטבעונים מבחר גדול מאד של מנות איכותיות. הכל אגב, כשר.  

צילום: טליה קרודו

ואחרי שהתפנקתם בארוחה טובה תוכלו לקחת הביתה, מתוך מבחר רחב של מאפים ולחמים שונים, עוגיות, עוגות ושלל פטיסרים שמשתנים כל העת. אם הגעתם בשישי (מומלץ להזמין מקום מראש אם אינכם רוצים להמתין) שווה לכם גם לקחת את החלות המשגעות לשולחן השבת. אחד הדברים הכי כיפים במקום הוא שלצד המנות הקבועות תוכלו למצוא כל הזמן מטעמים חדשים פרי מוחה הקודח של מי-טל, כך שיש סיכוי טוב שבכל פעם שתגיעו תתקלו בהפתעה חדשה.

במקביל לבית הקפה  מציעים מי-טל והצוות  אירוח קולינרי חלבי ופרווה לאירועים עם מגוון מוצרים עשיר במיוחד. בהחלט בחירה מצוינת וטעימה למי שמחפש אירוע עם טעמים שונים ומיוחדים גם בבית  וגם במשרד.

לסיכום, לכל מי שאוהב לקחת כמה רגעים של שלווה, לכל מי שמחפש מטבח חלבי מעל לסטנדרט המוכר ולכל חובבי המסעדות באשר הם – אנחנו בהחלט ממליצים להגיע וליהנות מהמקום הקסום הזה.