צילום נמרוד סונדרס

מצרכים

1 בצק עלים מצונן "שמרית" (300 גרם)

4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('b2b20fae-da9d-4355-ad9e-106b248cdc01','/dyncontent/2019/12/22/97dddb2c-b087-4970-a3bc-692db4735b87.jpg',9805,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('b2b20fae-da9d-4355-ad9e-106b248cdc01','/dyncontent/2020/1/20/470fa316-a806-4e33-b0bb-bb1b5a356e76.jpg',10018,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('b2b20fae-da9d-4355-ad9e-106b248cdc01','/dyncontent/2019/11/28/05956719-662f-411e-b1fb-61618867c3e2.jpg',9610,'',510,80,true,43242);},15]]);

1 כף חמאה

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר חום (100 גר')

לציפוי:

1 ביצה טרופה

1/2 כפית סוכר חום

1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.
  2. מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר. מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים. מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים. מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.
  3. פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.
  4. מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.
  5. מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  7. מגישים עם אבקת סוכר מעל.