חג השבועות ידוע כחג שבו מוצרי החלב למיניהם תופסים את הבמה המרכזית. "באשר פרומז'רי" מביאים לכם מספר מתכונים לרגל החג.

מעדניית הגבינות באשר פרומז'רי היא ללא ספק מהמעדניות המובילות בארץ, הסניף הדרומי נפתח לפני כשנה וחצי בשדרת האוכל במרכז ביג והביא לכאן בשורה קולינרית חדשה - גבינות מהמחלבות המובילות והטובות ביותר באירופה, לצד דליקטסים משובחים, דגים מעושנים, ממרחים מיוחדים, כמהין מעולה ומגוון יינות מיוחדים והכל כאן אצלנו בבירת הנגב.

מיה ויונתן עם מתכון פוקצ'ת גבינת עיזים, עגבניות וארטישוק

מצרכים:

190 מ"ל מים 1/2

כפית שמרים יבשים

250 גרם קמח לחם

1 כפית מלח

100 גרם ארטישוק אלה רומנה קצוץ

100 גרם חצאי עגבניות שרי איטלקיות

50 גרם גבינת בושה עיזים חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם שמן זית איכותי

אופן הכנה:

בקערת מיקסר יש להכניס מים, שמרים קמח ומלח וללוש את הכל על מהירות בינונית כ-5 דקות, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מהדפנות.

יש לשמן עם מעט שמן זית את משטח העבודה ולשטח עליו את הבצק בעזרת הידיים למלבן בעובי חצי סנטימטר.

משמנים מעט את הבצק עם שמן הזית ומפזרים עליו את הארטישוק, גבינת הבושה ועגבניות השרי.

מסמנים על הבצק בעזרת סכין שאינה חדה שני פסים לארוך, כך שנוצרות שלוש חתיכות שוות. את השליש הימני מקפלים על השליש האמצעי ועליהם מקפלים את השליש השמאלי. משטחים שוב את הבצק למלבן וחוזרים על הקיפול. משמנים תבנית עם נייר אפייה במעט שמן זית ומניחים עליה את הבצק הפוך. מורחים שמן זית מלמעלה ומכסים עם נייר אפייה.

מתפיחים שעה וחוזרים על הקיפול ומתפיחים שעה נוספת. מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים את הפוקצ'ה במשך כ-20-25 דקות עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע זהוב.

לפני ההגשה יש למרוח שוב בשמן זית. מומלץ להגיש חם.

פוקצ'ת גבינת עיזים, עגבניות וארטישוק

ארז גולקו מביא לנו שני מתכונים נוספים.

ארז גולקו

גבינת מנורי צרובה על מטבוחה ביתית.

מצרכים:

150 גרם גבינת מנורי חתוכה לאורך בעובי של 1 ס"מ

3 קילו עגבניות לבישול קצוצות דק לסלט

3 בצלים לבנים גדולים חתוכים לסלט

6 שיני שום קצוצות

חופן צנוברים קלויים (קלייה ביתית ללא מלח)

4 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

כפית שטוחה פלפל

2 כפות פפריקה אדומה מתוקה

חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר שטוח וגדול. מוסיפים את הבצל ולאחר השחמה קלה מוסיפים את השום והתבלינים. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות. מגיעים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומערבבים כל כמה דקות כדי שלא יידבק לתחתית הסיר. מבשלים עד שהכמות מצטמצמת לחצי ומכבים את האש.

לפני ההגשה מחממים טוב-טוב מחבת פסים ומטגנים את גבינת המנורי כ-2-3 דקות מכל צד, או עד שמקבלת פסים יפים.

בצלחת הגשה עמוקה מניחים את המטבוחה במרכז (5-6 כפות גדושות) מעל מסדרים את המנורי, מפזרים צנוברים, נענע ומזליפים מעט שמן זית.

מומלץ לסחוט מעט לימון בזמן ההגשה.

טיפ: כשהמטבוחה מתקררת ניתן להעביר לקופסאות קטנות ולהקפיא. ניתן לטחון בבלנדר מוט ונקבל רסק עגבניות שישמש אותנו לרטוב פסטה, לפיצה ועוד...

גבינת מנורי צרובה על מטבוחה ביתית

סלט חוביזה פרי העונה וגבינה כחולה.

מצרכים:

200 גרם בלו ד'אוורן גבינה כחולה

2 עלי חוביזה

1 קולרבי מקולף

1 שומר חצי בצל סגול

רבע מלון קטן חתוך לפרוסות דקות / אגס/ גוייאבה

מיץ מלימון

קורט פלפל

2 קורט מלח

קורט סומק

שמן זית

חופן שקדים פרוסים קלויים (קלייה ביתית ללא מלח)

אופן ההכנה:

מפרידים את עלי החובזה מהגבעול, שוטפים ומשאירים שלמים או חותכים גס. חותכים את הקולרבי ל-4 ולפרוסות דקות.

חותכים את השומר לחצי ולפרוסות דקות.

חותכים את הבצל לחצי ולפרוסות דקות.

בקערת ערבוב מכניסים את כל המרכיבים, מוסיפים את התבלינים, לימון ושמן זית. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל גבינה בלו ד'אוורן בצורה חופשית ושקדים קלויים.

סלט חוביזה פרי העונה וגבינה כחולה