קציצות טונה

מרכיבים:

1 כוס שמן קנולה לטיגון

תערובת לקציצות:

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('ad019977-8e76-4dc5-a553-1af5cfedbddf','/dyncontent/2019/12/3/12d005b8-146c-47dd-94d9-4548addd3423.jpg',9640,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('ad019977-8e76-4dc5-a553-1af5cfedbddf','/dyncontent/2019/12/8/490a40ab-5d35-4d73-bdab-fb7c82316d79.gif',9683,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('ad019977-8e76-4dc5-a553-1af5cfedbddf','/dyncontent/2019/12/1/968d85a2-2e18-4946-9b99-4093c05093d2.jpg',9625,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('ad019977-8e76-4dc5-a553-1af5cfedbddf','/dyncontent/2019/11/27/40fe7ede-ef79-4dfe-aa98-9385bba8be8e.jpg',9595,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('ad019977-8e76-4dc5-a553-1af5cfedbddf','/dyncontent/2019/11/28/05956719-662f-411e-b1fb-61618867c3e2.jpg',9610,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('ad019977-8e76-4dc5-a553-1af5cfedbddf','/dyncontent/2019/12/5/6f7e85f8-c413-44a9-b416-0d7e7c21d126.jpg',9655,'',510,80,true,43242);},15]]);

4 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה בשמן קנולה

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

3 כפות שמן זית

1/2 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים

1/2 חבילת עלי כוסברה קצוצים

2 כפות פפריקה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם לבן

1 תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט מנוזלים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית סחוג

1/2 לימון סחוט

1 עגבנייה בשלה מגורדת

3 שיני שום כתושות

רוטב לקציצות:

4 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

2.5 כפות רסק עגבניות

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ

1/2 כוס מים פושרים

2 עגבניות בשלות מגורדות

1 כפית רוטב פסטו

3 שיני שום כתושות

1/4 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך

הערה: המרכיבים עבור כ-20 קציצות

 

הוראות הכנה

קציצות: מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים של התערובת ויוצרים קציצות. מחממים שמן קנולה לטיגון במחבת, מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.

רוטב לקציצות: מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושום כתוש עד שמזהיבים, מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט סמיך. מגישים את הקציצות בתוך הרוטב שהוכן ושיהיה בתיאבון!