קציצות טונה

מרכיבים:

1 כוס שמן קנולה לטיגון

תערובת לקציצות:

setImageBanner('f6f4be86-cecd-4401-a2af-671e286b5b82','/dyncontent/2019/9/29/a94edf61-f363-46e0-8a8b-3de9e33f5c61.jpg',9189,'',510,80);

4 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה בשמן קנולה

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

3 כפות שמן זית

1/2 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים

1/2 חבילת עלי כוסברה קצוצים

2 כפות פפריקה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם לבן

1 תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט מנוזלים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית סחוג

1/2 לימון סחוט

1 עגבנייה בשלה מגורדת

3 שיני שום כתושות

רוטב לקציצות:

4 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

2.5 כפות רסק עגבניות

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ

1/2 כוס מים פושרים

2 עגבניות בשלות מגורדות

1 כפית רוטב פסטו

3 שיני שום כתושות

1/4 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך

הערה: המרכיבים עבור כ-20 קציצות

 

הוראות הכנה

קציצות: מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים של התערובת ויוצרים קציצות. מחממים שמן קנולה לטיגון במחבת, מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.

רוטב לקציצות: מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושום כתוש עד שמזהיבים, מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט סמיך. מגישים את הקציצות בתוך הרוטב שהוכן ושיהיה בתיאבון!