צילום סטודיו teka

עוף  ברימונים

מצרכים (עבור 4 סועדים)

4 עופות שלמים

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('2f658a7a-914d-46c4-a915-3155c0dbec24','/dyncontent/2020/3/25/23e55180-e8c1-4bfd-80e5-e6fcb5be4f9b.jpg',10526,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('2f658a7a-914d-46c4-a915-3155c0dbec24','/dyncontent/2020/3/15/c0066c06-70a5-4856-8672-cea4c249d60f.jpg',10469,'',510,80,true,43242);},15]]);

8 כפות רוטב או מיץ רימונים

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1 כפית אבקת כמון

150 מ"ל מים

מלח ופלפל

1 קליפת לימון

 

מצרכים להכנת רוטב רימונים:

600 מ"ל מיץ רימונים

150 גרם סוכר

1/2 לימון סחוט

 

 

 

 

הוראות הכנה

הכנת רוטב רימונים

1. חצו את הרימונים וסחטו אותם.

2. סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.

3. שפכו את המיץ הסחוט לסיר, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך שעה, עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ. הניחו בצד.

 

הכנת העוף

4. הפרידו את הבשר מהעצמות, כך הבישול יהיה מהיר וקל יותר: הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה, וחתכו לאורך עמוד השדרה.  לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה. לחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.

5. תבלו את העופות בעזרת מלח ופלפל, והניחו אותם בתבנית.

6. כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.

7. ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.

8. שפכו את הרוטב שנוצר על העוף וכסו עם נייר נצמד. הכניסו את העופות למקרר למשך שעה או מקסימום עד 24 שעות. 

9. חממו את התנור ל-180 מעלות.

10. בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית. הקפיצו את העופות למשך 2 דקות לכל צד.

11. החזירו את העופות לתבנית. הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום-זהוב.

12. הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]