השף מוריס מונייה, מעניק מתכון להכנת סופגנייה  מיני מיני בריוש,  עם מילוי זוקיני, אותו הגה והכין בשיתוף פעולה עם השף קונדיטור ערן שוורצבד.

צילום דניאל לילה

 

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('6f84d1a9-f1e2-4d57-9f36-3344fe78c473','/dyncontent/2020/3/25/23e55180-e8c1-4bfd-80e5-e6fcb5be4f9b.jpg',10526,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('6f84d1a9-f1e2-4d57-9f36-3344fe78c473','/dyncontent/2020/3/15/c0066c06-70a5-4856-8672-cea4c249d60f.jpg',10469,'',510,80,true,43242);},15]]);

להכנת הבצק  - 30 יח' מיני מיני סופגניות

500 ג' קמח (שטיבל 2)

25 ג' שמרים

80 ג' סוכר

140 מ"ל חלב

200 ג' (4 יח' M) ביצים

8 ג' מלח

גרידה מרבע תפוז

חצי שקית סוכר וניל

80 ג' חמאה

אופציה: כף ברנדי

 

הוראות הכנה לבצק

בקערת מיקסר מניחים את השמרים, סוכר, חלב ומערבבים עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז, סוכר וניל וביצים ולשים בעזרת וו לישה למשך 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 5 דקות.

 

מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה בחדר).

מחלקים למנות של 35 גרם ליחידה, מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית משומנת ולהניח בתנור סגור ולא מחומם להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה).

 

מרתיחים סיר עם שמן עד לחום של 165-170 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) ומטגנים כ2-3 דקות לכל צד עד להשחמה.

 

 

 

 

 

למלית זוקיני:

150 ג' גבינת שמנת

150 ג' גבינת פטה 16%

שן שום כתוש

200 ג' קוביות קטנות זוקיני

פרוסות זוקיני ירוק וצהוב

15 ג' נענע קצוצה

מלח

פלפל

מיני בזיליקום

 

הוראות הכנה למילוי:

צולים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני בתנור בחום 180 מעלות במשך 10-12 דק'.

מערבבים הכל (חוץ מפרוסות הזוקיני ומיני בזיליקום) ומזלפים בעזרת שק זילוף לסופגניות.

מסדרים את פרוסות הזוקיני ירוק-צהוב-ירוק (3 פרוסות) על הסופגנייה. מוסיפים עלה מיני בזיליקום.

 

בתאבון וחג חנוכה שמח J

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]