איזה כיף זה פסטיבל אוכל! אנשים תמיד אוהבים לצאת מהבית בשביל ערב מפנק של אוכל טעים, חדש ומרענן. על אחת כמה וכמה כשהחליטו לעשות שבוע מסעדות של תל אביב שמגיעות היישר לבאר שבע. תענוג. רק נזכיר לכם שפסטיבל eat TLV מתקיים עד ליום שלישי הבא ה- 19/09/17, במספר מסעדות נבחרות, בכל ערב החל מהשעה 18:00. במסעדות המשתתפות בפסטיבל מגישים תפריט עם מנות דגל של המסעדות המתארחות: סנטה קתרינה, סושיאל קלאב, דלידה, ניטן תאי והאוזריה. נשמע שווה, לא? יצאנו לבדוק.

המסעדה בה ביקרתי היא "קפאסה", שם התארחה מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי. האווירה בקפאסה הייתה שמחה וכיפית, עם שלטי רחובות מגניבים ושרשראות דגלים המעטרים את כל המסעדה. אחרי מספר דקות המתנה, עם פינוקי סיידר תפוחים מצד המארחות, התיישבנו לאכול. תפריט מסעדת סנטה קתרינה הוצע לצד התפריט הרגיל ובו מספר מנות מעניינות ומיוחדות.

-

בתפריט סנטה קתרינה היו שתי מנות פתיחה, שתי מנות עיקריות, קינוח ושני קוקטיילים מהם יכולנו לבחור. בהמלצת המלצרית בחרנו לאכול את הסביצ'ה הערבי ולחם בייגל כמנה ראשונה, ואת הגירוס טלה והפילה מוסר ים כמנות עיקריות. לחם הבייגל הגיע חם, מלווה בגרגירי חומוס, טחינה, סלסלת עגבניות וחריף. שילוב מוצלח וטעים, אין ספק. מבחינתי גולת הכותרת הייתה מנת הסביצ'ה. טונה אדומה טרייה עם עשבי תיבול, בורגול ועוד המון הפתעות. מנה מרעננת וטעימה בטירוף, לא יכולנו להפסיק לאכול. אחרי שהתפנקנו בפתיחה, הגיעו העיקריות. רצועות חזה טלה על פיתה עם הרבה טחינה וסלט ירקות, לצד סלסת עגבניות קלילה. זו הייתה מנה משביעה וטעימה שהיה כיף לאכול. פילה המוסר הגיע עם ירקות קלויים על מצע של יוגורט מרענן, והיה מבושל בדיוק במידה הנכונה. היה כיף לערב אחד לטעום מנות חדשות ומרעננות, מהמטבח התל-אביבי המיוחד.

אם עדיין לא הלכתם, ממליצה בחום. תוכלו למצוא את התפריטים המלאים בקישור המצורף ולהגיע למסעדה שאליה אתם הכי מתחברים, המגוון רב וטעים אז כל אחד יכול למצוא את המקום שלו. למשך שבוע אחד כבר לא צריך לנסוע עד לתל אביב כדי ליהנות מהמסעדות הייחודיות... אז למה אתם מחכים?.

לפרטים המלאים ותפריטי המסעדות: http://stripes.co.il/eat-tlv/