כבר לא רק אוזן המן עם פרג: כל אחת והטעם שלה
14.03.22 / 10:40
פורים הזה קר מתמיד, אז מה יותר יחמם או יעשיר לנו את הלב והקיבה בלראות מתכונים הכי מיוחדים לאוזני המן, שמכינות נשים עם יד ענוגה והכרזה פומבית שלא תמיד בא להן להכין את האוזן המקורית עם הפרג או מינימום עם שוקולד נוטלה סלאש השחר, והן הולכות על הקו הכי משודרג, טעים, צבעוני, מלוח, מתוק ולאו דווקא קונבציונאלי. בקיצור: מה שכדאי לכם להעתיק ולהדביק למחברת המתכונים שעוברת מדור לדור במשפחה. חג שמח.
לכבוד בואו של חג פורים, החג שכולם אוהבים, פינקנו אתכם במתכונים הכי מגוונים לאוזני המן - כל אחת והספציאליטה שלה. מי אמר אוזני המן במרקם של פיצה?
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: בקערת המיקסר מערבבים בעזרת כף -שמרים ,סוכר ומים הפושרים, מניחים בצד ל-15 דקות - עד שהתערובת תופחת.
לקערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים קילו קמח ומתחילים בלישה במהירות איטית, מוסיפים את השמן זית והמלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
הכנת המלית:
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מקפיצים תרד והבצל ירוק, מוסיפים מלח גס עדומבשלים עד שהתערובת מתרככת. מצננים
מוסיפים את הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שניה כרבע שעה.
מחממים תנור ל220 מעלות תוכנית עליון תחתון.
עיצוב האוזן המן:
מרדדים כל חלק של הבצק ליריעה גדולה בעובי של 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים בגודל.
מניחים במרכז כף מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן, מברישים את הקצוות במים ומפזרים שומשום.
אופים כ-15-20 דק, עד שהמאפה שחום,
מברישים את הקצוות בשמן זית וניתן לפזר פרמז׳ן.
מגישים חם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]