שאלנו וטרינר: מה עושים כשפוגשים צבוע בשטח עירוני?
28.02.19 / 15:30
השטח הבנוי בבאר שבע גדל משמעותית בשנים האחרונות והבנייה בשטחים הפתוחים בשולי העיר מביאה עמה מפגשים לא נעימים עם חיות בר שבעבר חיו באותם שטחים. כעת, ד"ר צוער מסביר כיצד להתנהג במפגש כזה
ביוני אשתקד נתקלו תושבי שכונת נחל עשן בצבוע שרץ על הכביש הסמוך לביתם. במהלך סוף השבוע שעבר זה קרה שוב בשכונה אחרת, כאשר שחף זיתון תושב באר שבע נתקל בצבוע בלב שכונת נאות לון "עברתי ברחוב על אופנוע והצבוע פשוט הגיח מבין השיחים ורץ לכיווני, הוא המשיך איתי כמה עשרות מטרים עד לשיח אחר שם צילמתי את התמונות. הוא לא תקף, אני חושב שהוא בעצמו היה קצת מפוחד".
המפגש של שחף עם הצבוע אינו מקרי, הוא מגיע לאחר דיווחים רבים של תושבים עם חיות בר המגיעות לשטחים עירוניים בשל פלישת האדם לשטחים הפתוחים שהיו עד לא מזמן הבית של חיות הבר. ד"ר אסף צוער אקולוג מחוז דרום ברשות הטבע והגנים מסביר כי: "הסיבה שחיות בר כמו הצבוע מגיעים לעיר היא שהשטחים הפתוחים הולכי ונסגרים, אזור באר שבע הופך לאט לאט להיות דומה לגוש דן, אם פעם היו יותר שטחים פתוחים היום זה הולך ומצטמצם. בנוסף, בתוך העיר לא תמיד שומרים על פחים סגורים ואנשים לפעמים משאירים אשפה הכוללת מזון בחוץ וזה מהווה גורם משיכה לחיות, להיכנס לעיר".
אם כך כיצד עליכם להתנהג במפגש עם צבוע או עם כל חיית בר אחרת? ד"ר צוער מסביר: "צריך לזכור שמדובר על חיות בר, הן לא חיות בית והן לא יודעות להיות ידידותיות לאדם. אם רואים צבוע בעיר אפשר לעשות רעש ולנסות להרחיק אותו, אבל וודאי שלא לנסות להאכיל או להתקרב כי זה עלול לגרום לו לחזור שוב ושוב ולהישאר בעיר. במקביל צריך לדווח למוקד של העירייה על מיקום חיית הבר, מוקד העירייה נמצא בקש רציף עם הפקח שלנו והוא יודע איך לטפל במקרים כאלה ולגרום לחיות הבר לחזור לשטחים הפתוחים".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]